Home > Travel > Sneak peek: Het Heuvelland van Brigitte Heitzer

Sneak peek: Het Heuvelland van Brigitte Heitzer

In normale tijden − en nu dus even wat minder − straalt Brigitte Heitzer (1979) op de planken van de vele theaters in Nederland en Vlaanderen. Als Belle, Evita, Marilyn Monroe en andere iconen. Maar niet alleen het podium is haar geliefde habitat, ook haar geboortegrond in en rond Noorbeek in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Haar werk verlangt een woonplaats in de Randstad, in haar geval Scheveningen. Maar als het even kan, dan is Brigitte ‘thuis’ in wat haar betreft het mooiste stukje Nederland.

Namen als Schei, Ulvend, Bergenhuizen en Veurs klinken niet al te glamoureus en internationaal. Het zijn piepkleine gehuchtjes in het dromerige Heuvelland op de grens van Limburg en de aansluitende Belgische Voerstreek. Maar Brigitte Heitzer kent dit prachtige wandel- en natuurgebied als haar vestzak. „Ik heb altijd graag gewandeld, dat heb ik van de pap en de mam. Lopen, dat was het motto. En ik doe het nog altijd graag. Heerlijk.” Net zo enthousiast en krachtig als ze overkomt in het theater, zo energiek is ze ook in het Limburgse groen, maar wel in balans en zeker niet hyper.„In en rond Noorbeek wandelen we vaak langs mooie plekjes, van Hoogcruts tot Wesch, van Noorbeek tot Altembroek. Maar ook iets verder weg, naar Slenaken, of naar Teuven, St. Martensvoeren of De Planck, binnen en over de grens. Hier is het lastig onderscheid te maken of je nou in Nederland en België bent, het prachtige landschap trekt zich daar niets van aan. Het is één mooi natuurgebied.”

 

De volledige reportage lezen? Lees het interview met Brigitte Heitzer in Chapeau Magazine #140, nu in de winkel!

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu