Home > Travel > Nieuw dak van Château Neercanne kan honderd jaar mee

Nieuw dak van Château Neercanne kan honderd jaar mee

Het nieuwe leien dak van Château Neercanne gaat minstens honderd jaar mee, zo is door dakbedrijf Verkoulen uit Weert gegarandeerd. „Dat past perfect binnen onze filosofie van duurzaam ondernemen”, vertelt Camille Oostwegel, als hij de vorderingen van de grote opknapbeurt van dit historisch erfgoed op de grens van Maastricht met het Belgische Kanne laat zien. „Op deze manier kunnen we dit pareltje weer met een gerust hart doorgeven aan nieuwe generaties.”

Niet alleen het dak van het kasteel als ook het poortgebouw worden vernieuwd, ook worden aanvullende ingrepen ter verduurzaming genomen. Zo gaat het poortgebouw ‘van het gas af’ en komt er een warmtepomp voor in de plaats.

Opmerkelijk is dat dat je binnenkort op Château Neercanne niet alleen gastronomisch kunt dineren en feesten, maar ook kunt overnachten. „Daar was geen plaats voor, maar doordat we het dak zijn gaan vernieuwen, zijn we ook gaan nadenken over wat je de zolderruimte kunt noemen. Het bleek haalbaar om boven restaurant L’Auberge en de voormalige directeurswoning hotelruimte te creëren. Die kans hebben we met beide handen aangegrepen. Er worden nu zeven luxe hotelsuites gebouwd.”

In deze periode lopen de bouwvakkers nog door de toekomstige suites. Straks moeten het echte kasteelkamers worden, van alle gemakken voorzien. Het is duidelijk dat de gasten hier niet alleen van de luxe, maar ook van het prachtige uitzicht kunnen gaan genieten, zowel op Maastricht als ook op België.

Volgens schema moeten de werkzaamheden rond 1 februari afgerond worden, om vervolgens aan de inrichting te kunnen beginnen. Dat is ook wel nodig want begint maart begint de kunstbeurs TEFAF Maastricht, en dan zijn de suites al volgeboekt.

Von Dopfflaan 10, Maastricht – oostwegelcollection.nl

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.