Home > Travel > 24 uur met Lien Verwimp in Venlo

24 uur met Lien Verwimp in Venlo

De lente is in het land en de (Nederlandse) terrassen zijn weer open: tijd om eropuit te trekken dus! Dit keer laat ik me verrassen door Venlo, het stedje van lol en plezeer in Noord-Limburg. Gelegen in het groen, langs de Maas en vlak bij enkele authentieke dorpjes is het er heel gezellig toeven.

09.00 uur – Ontwaak samen met de stad
Dankzij haar authentieke karakter trekt Venlo veel be-zoekers aan, dus is het fijn om al vroeg de sfeer op te snuiven. Ontwaak samen met de stad onder het genot van een koffietje op de markt. Hier heb je perfect zicht op winkels die hun deuren openen, toeristen die de stad in wandelen én de eerste zonnestralen van de dag. Helemaal wakker? Dan is het tijd om de binnenstad met haar unieke boetieks te verkennen. Wissel de winkeltjes af met een bezoek aan de imposante Dominicanenkerk en de Floddergats, een tot de verbeelding sprekend zestiende-eeuws straatje.

12.00 uur – Fietsen langs de Maas
Wat Venlo nu echt zo uniek en gezellig maakt, is dat het midden in het groen en ook nog eens vlak langs de Maas ligt. Perfecte mix tussen stadsleven en natuur. Spring rond de middag op een fiets (die kun je op meerdere plekken huren) en zet koers richting Arcen. Twaalf kilometer lang geniet je van het water, uitgestrekte velden, pure rust en… aspergesbedden! Je bevindt je hier namelijk in dé streek van het witte goud.

13.00 uur – Verse asperges
En dat goud moet je proeven, natuur-lijk. Schuif na je fietstocht aan tafel bij Alt Arce, een gezellig restaurant dat uitkijkt op de Maas. Bestel een lokaal aspergegerecht en leun dan heerlijk achterover om te genieten van het zicht en de voorbijvarende bootjes. Voor het dessert wijs ik je graag richting ijssalon Clevers. Hier tovert meervoudig Nederlands kampioen meester ijsbereider Clevers verrukkelijke ijscreaties op je bord. En niet alleen je maag wordt verwend, je kan ook je ogen de kost geven in een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa: de Kasteeltuinen van Arcen. In deze verborgen parel rondom een ze-ventiende-eeuws kasteel loert om elke hoek een kleurrijke verrassing.

16.00 uur – Wandeling De Groote Heide
Ook het tweede deel van de namiddag spendeer je in het groen. Vanuit Arcen is het een halfuurtje fietsen naar De Groote Heide, een 250 hectare groot natuurpark. Bij aankomst geniet je in de Gasterij van een coffee-to-go en een versgebakken wafeltje, om dan een mooie lus van zes kilometer te wandelen. De gezellige drukte van de stad is hier ver zoek en maakt plaats voor de rust van het platteland en getsjilp van de vogels. Als je geluk hebt, krijg je er ook nog voorbij springende herten bij.

18.00 uur – Aperitief à la Barcelona
Van de natuur terug naar de stad. Want Venlo is de perfecte plek voor een hip aperitief. Hip, omdat je je er juist in een wereldstad waant! Vlak aan het water nip je van je cocktail onder het genot van livemuziek en het geroeze-moes van wandelende voorbijgangers. Reserveer een tafeltje bij De Werf als je voor het diner nog wil borrelen met een tapasschotel.

20.00 uur – Hi, Mr. Jigs!
Hip & trendy blijft de maatstaf, ook bij de laatste stop van je bezoek aan Venlo. Wie incheckt bij het centraal gelegen en gloednieuwe hotel Mr. Jigs, mag rekenen op een ongedwongen, inter-nationale sfeer met oog voor detail. Niet alleen in de 34 modern ingerichte kamers, ook in de stijlvolle bar. Daar is het genieten van Mr. Jigs’ eigen ge-stookte gin en het smaakvolle Indonesische menu van Into-Indo in een eigentijds kader. Onder de slogan No bullshit, unexpected luxury, heeft Ven-lo er een zalige logeerplek bij. We’ll be back, Mr. Jigs!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu