Home > Mode en Beauty > Mama is dat een pruik?

Mama is dat een pruik?

Auteur: Cynthia Reekmans

Jaren heb ik het afgehouden om haarextensions te laten zetten. Maar voor mijn rol als Vera in de komedie Taxi Taxi, heb ik de stap toch durven zetten. Er gaan al zolang wilde verhalen dat extensions je haar stuk zouden maken, of dat je haar erdoor uitvalt en broos wordt. Daarom heb ik het nooit gedurfd om ze in te laten steken. 

Desondanks droomde ik van langer en vooral voller haar. Het lijkt wel of mijn eigen haar nooit meer lang te krijgen is en het hangt zo flauw langs mijn gezicht. Bij Café Beauté in Hasselt hebben ze me goed geholpen om het allemaal op een gezonde en veilige manier te kunnen laten inbrengen. Ze raadden me weft extensions aan.

Weft Extensions zijn machinaal gemaakt, maar bevatten wel echte haren, zodat je er alles mee kunt doen. Wassen, drogen, krullen, stijlen met hete ijzers; het kan allemaal. Deze banden worden ingeweven en met pareltjes vastgezet. De hoeveelheid banden die je nodig hebt, hangt af van je eigen keuze en de toestand van je haar. Wil je meer volume, dan kan je er best meer bijdoen. De lengte kies je zelf. Is het haar eenmaal ingeweven, dan kan het in de juiste vorm gekapt worden.

Je kunt het hergebruiken, waardoor je elke zes weken de banden opnieuw kunt laten insteken. Want je haar groeit natuurlijk en zo zakken de banden uit. De lengte hangt ook af van je persoonlijke keuze.

Deze extensions zijn makkelijk te verzorgen met een goed reinigende shampoo en conditioner. Voor mijn rol als Vera was dit ideaal, omdat het paste bij het imago van het personage. Maar ik heb besloten de extensions ook na de voorstellingen in te houden. Het is zo fijn! Mijn haar is volumineus, ik kan weer mooie paardenstaarten maken en mijn haar vlechten, net als dat van mijn dochter. Die vond het maar raar in het begin. ,,Mama, is dat een pruik? Doe die maar snel uit!” zei ze. Ik hou ze toch nog maar een tijdje in! (knipoog)

Meer info hierover vind je op www.cafebeaute.be

_____________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu