Home > Mode en Beauty > Dagje uit in Designer Outlet Roermond

Dagje uit in Designer Outlet Roermond

Het einde van de lockdown is in zicht. We gaan er binnenkort weer op uit. Ik bereid je graag voor met een portie inspiratie. Dit keer trek ik naar Designer Outlet Roermond!

Wat een entree!

Zet ‘Designer Outlet Roermond’ in je GPS en kom zo vlotjes tot in dit designerparadijs. De nieuwe afslag vanaf de N280 helpt je daar nog een handje bij. Parkeer vervolgens je auto op een van de parkings, of reserveer vooraf een plek op de premium parking via de website. Voor €8 per dag staat je auto er vlak langs de Nike-entree, zodat je meteen kunt beginnen met winkelen. Handig! Maar dat is niet het enige dat je handig vooraf kunt reserveren. Zo downloadde ik ook de By Appointment-app, om een tijdslot te reserveren in elk van mijn favoriete winkels. Corona zorgt er dus voor dat je nu gratis kan genieten van een privé shoppingsessie, zonder aanschuiven en met volle aandacht voor jouw vragen of voorkeuren in de winkel. Wat een service! Vooraleer ik naar mijn eerste afspraak wandel, stop ik bij de compleet vernieuwde infobalie. Initieel alleen om een plannetje te vragen, maar ik word verrast wanneer de receptioniste me vertelt dat ik mijn aankopen van de dag hier kan achterlaten tot ik weer vertrek, of zelfs kan laten opsturen naar mijn thuisadres. Op zijn minst gezegd: een zeer vlotte entree.

Shop ’till you drop

Enkele minuten later loop ik door de gezellige straatjes van de Designer Outlet. Op mijn gemak én veilig: want hier wordt anderhalve meter afstand en het dragen van mond-kapjes serieus genomen. Elke mooi ingeklede etalage nodigt uit om naar binnen te wandelen, maar ik ga meteen richting mijn eerste afspraak: Samsonite. Een nieuw reisseizoen vraagt voor een nieuwe koffer! Zonder wachten kan ik naar binnen en ik word meteen geholpen. Nooit vond ik op zo een vlotte en persoonlijke manier direct waar ik naar op zoek was. Ik loop naar buiten met een prachtig exemplaar, dat ik direct aan de infobalie achterlaat om later weer op te halen. Zo kan de schattentocht verder verlopen zonder te veel bagage om handen. Later die ochtend trek ik naar Napapijri voor een warme wandeljas en houd ik halt bij Mammut om mij te laten inspireren voor een trektocht in de bergen deze zomer.

Lekkere pauze

Nu ik al in de reissfeer zit, gaat ook mijn lunchkeuze richting iets exotisch. Bij het Aziatisch geïnspireerde Wagamama in de Designer Outlet heb je de keus tussen noedels, ramen, dim sums, teppanyaki. Zolang ze de deuren niet mogen openen, kun je er handig gerechten afhalen. Iets verderop staan banken, om die in de buitenlucht en op je gemak op te eten.

Kiezen is verliezen

Het tweede deel van de dag switch ik van outdoor en reizen naar fashion en avondkledij. Enkele van mijn favoriete winkels, Ba&sh, Essentiel en Maje, staan op het menu. En dan is een privé winkelervaring extra leuk. De verkoopsters brengen verschillende opties van de laatste modetrends naar de paskamer, geven advies en ik hoef me ondertussen geen zorgen te maken over te veel mensen in de winkel. Stijladvies om u tegen te zeggen. Onder het mom van ‘kiezen is verliezen’ koop ik de volledig outfit en loop ik met een glimlach naar buiten. Een geslaagde ervaring én buit!

On the go

Richting de uitgang neem ik nog een latte macchiato on the go mee uit een van de drie Starbucks-vestigingen in de Outlet. Nog even genieten van de gezellige sfeer die er in de Outlet hangt. Ik laat me onderweg verleiden door de uitnodigende etalage van The Sunglass Hut, waar ik nog een mooie zonnebril scoor. Nu ben ik hélemaal klaar om voorbereid op reis te vertrekken. In stijl. Wat een zalig dagje uit!

hide auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.