Home > Link > Op zoek naar de juiste carnavalsoutfit

Op zoek naar de juiste carnavalsoutfit

Met de feestdagen net achter de rug, is het tijd voor het volgende feest: Carnaval! Met een beetje geluk mogen we het fijnste feestje van ze allemaal komende februari, na één jaar Covid-pauze, weer groots vieren. Of vieren we het als carnaval 2021 maar voor een beetje. Hoe dan ook, weet jij al wat je aantrekt? Ga je in 2022 alle carnavalstrends volgen of kies je liever weer voor een klassiek kostuum? En hoe kun je besparen op jouw outfit? Wij helpen je op weg.

  1. Ga all out

Dat geldt natuurlijk altijd, met Carnaval des te meer. Het mag immers altijd groter, gekker en meer. De clue van een geslaagde Carnavalsoutfit zit hem – als je in de zuidelijkste regionen van het land viert in ieder geval – wel echt in de creativiteit. Wij houden niet zo de 13-in-1-dozijn outfits, wij gaan all out op onze eigen fantasieën en geven daarna ziel en zaligheid om er een prachtplaat van te maken, compleet met schminck en accessoires. Inspiratie nodig? Pinterest is je beste vriend!

  1. Vintage-shoppen

Wil je er deze Carnaval echt uit springen, begin dan niet per se in de stad, maar duik de kledingkast van je mama of oma in, op zoek naar pareltjes uit het verleden. Een oude bruidsjurk, bondjas of flared jeans kan hét startpunt zijn voor dé perfecte carnavalsoutfit. Creatief, duurzaam en goedkoop! Zijn jouw mama of oma ontspullers? Haal dan je hart op op de rommelmarkt, in de vintage winkel of op Marktplaats. Succes gegarandeerd!

  1. Ga voor origineel

Wil je toch een hele nieuwe carnavalskleding kopen? Laat je dan niet verleiden door het volgende Dalí-masker met rode overall. We weten inmiddels dat La Casa de Papel een goede serie was en we snappen dat het een makkelijke keuze is, maar we zijn ook een beetje uitgekeken op de outfits. Hetzelfde geldt trouwens voor Squid Games. Kies een outfit die niet iedereen al heeft, een outfit waarmee je er tussenuit springt. Veel leuker, toch?

  1. Lekker kort

Houd rekening met het weer… Dat klinkt logisch, maar lijkt toch ook moeilijk. Vier jij Carnaval in Brabant, dan zul je veel binnen vieren en kom je met een kort jurkje wel weg. In het Zuiden van Limburg daarentegen vindt het grootste gedeelte van de Carnavalsactiviteiten buiten, op straat, plaats. In februari, en dan kan het best koud zijn. Dus laat het korte rokje gewoon voor de zomer en kies voor lang, warm en dik!

  1. Mini-me

Gaat de jongste telg ook mee de straat op? Dan moet je nadat je zelf geslaagd bent nog op zoek naar carnavalskleding voor kinderen. Overweeg matchende outfits, nu kan het immers nog!

 

Of carnaval 2022 doorgaat, is natuurlijk nog even afwachten. Toch is een goede voorbereiding het halve werk. En eerlijk is eerlijk: met het uitzoeken van een carnavalsoutfit begint de voorpret pas écht!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.