Home > Link > SOS haaruitval: deze trucjes kunnen je helpen

SOS haaruitval: deze trucjes kunnen je helpen

Merk je de laatste tijd steeds vaker dat je borstel vol zit met losse lokken? Do not worry! Haaruitval kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er wel een paar trucjes die kunnen helpen het te verminderen of zelfs voorkomen. Geef je zelfvertrouwen een boost en laten we die mooie lokken terug nieuw leven inblazen!

Voed je haar van binnenuit

Een gezonde haargroei begint van binnenuit, dus zorg ervoor dat je een gebalanceerd dieet volgt dat rijk is aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor je haar, zoals vitamine A, C, E, biotine en omega-3 vetzuren. Voeding zoals eieren, vis, noten, zaden, groene bladgroenten en bessen zijn bijvoorbeeld erg goed om aan je dagelijkse maaltijden toe te voegen om je haar te voeden en haar uitval te verminderen.

Verminder stress

Stress kan een grote boosdoener zijn als het gaat om haaruitval, dus neem de tijd om te ontspannen en stress te verminderen in je dagelijks leven. Als je niet goed weet hoe je stress kan verminderen, kan je eens nieuwe technieken proberen zoals meditatie, yoga, wandelen in de natuur of diepe ademhalingsoefeningen. Zo kan je je geest even tot rust brengen en je haar een pauze geven van de spanningen van het dagelijks leven.

Verzorg je hoofdhuid met liefde

Als je gezonde lokken wilt, is een gezonde hoofdhuid ook essentieel. Dus, zorg ervoor dat je je hoofdhuid goed verzorgt. Masseer regelmatig je hoofdhuid om de bloedcirculatie te stimuleren en de haargroei te bevorderen. Gebruik ook milde, natuurlijke shampoos en vermijd agressieve chemicaliën die je hoofdhuid kunnen irriteren en haaruitval kunnen veroorzaken. De Decros Technique Energie + Revitaliserende Shampoo bijvoorbeeld, is een erg goed product voor iedereen die worstelt met haaruitval.

Bescherm je lokken

Hitte en chemische behandelingen kunnen je haar beschadigen en haaruitval veroorzaken, dus wees voorzichtig met hoe je je haar behandelt. Probeer niet te vaak hete stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen. Als je ze toch gebruikt, gebruik dan ook altijd een hittebeschermend product voordat je de warmte op je haar aanbrengt. Vermijd ook agressieve kleur- en bleekmiddelen en geef je haar regelmatig een pauze van zo’n intense behandelingen.

Schakel professionele hulp in

Als je haaruitval aanhoudt of verergert, aarzel dan niet om een professional te raadplegen, zoals een dermatoloog of een tricholoog. Deze experts kunnen de onderliggende oorzaken van je haaruitval beter achterhalen dan jijzelf. Daarna kunnen ze een behandelplan op maat voor je maken: van medicatie tot haartransplantaties, er zijn tal van opties om haaruitval aan te pakken en je zelfvertrouwen te herstellen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.