Home > Mode en Beauty > MarcCain Maastricht showt nieuwe voorjaarscollectie

MarcCain Maastricht showt nieuwe voorjaarscollectie

Hij heeft zijn jas nog aan, maar dat wil niet zeggen dat hij haast heeft. ,,Wie zijn vrouw een beetje beter wil begrijpen, moet af en toe met haar meegaan naar een modeshow”, zegt de heer die vijf minuten geleden – met een dame aan zijn zijde – het filiaal van MarcCain in Maastricht binnen is gewandeld.

Er is een aanzienlijke kans dat zijn groeiende begrip deze middag wordt omgezet in iets tastbaars, want zijn eega is al bezig aan haar eerste verkenningsrondje langs de rekken.

Het is twee uur in de middag. In de MarcCain-winkel in de Plankstraat, die ruim een jaar geleden na een stevige verbouwing en een flinke uitbreiding opnieuw van start ging met een fris, luxueus en modern interieur, voert vrolijkheid de boventoon. Wat niet zo vreemd is in een zaak waar zojuist een nieuwe collectie elegante dameskleding en accessoires van hoge kwaliteit is binnengekomen. Aantrekkelijke zomerse kleuren, die associaties oproepen met zon, zee en vakantie, schreeuwen om de aandacht van het publiek dat speciaal voor deze gelegenheid – op Maastrichtse wijze – met een glaasje bubbels wordt verwelkomd.

Elegante mannequins

Twee keer per jaar wordt bij MarcCain Maastricht een modeshow gehouden, zegt store manager Wendy Esters: begin maart en ergens in augustus of september. Vandaag wordt de voorjaars- en zomercollectie van het bekende Duitse modemerk getoond. Dat wil zeggen: een deel, want er moet nog heel wat binnenkomen. Maar de kleding die in de trekken hangt, en zo dadelijk door drie elegante mannequins wordt getoond, geeft een goed overzicht van het modebeeld van deze zomer.

,,Een van de bijzonderheden aan MarcCain is dat het designermode is die gedragen kan worden door zelfbewuste vrouwen van alle leeftijden”, aldus Esters. ,,Door slim te combineren kun je bovendien alle kanten op qua stijl: elegant, vrouwelijk, sportief, maar ook zakelijk kun je er heel goed mee voor de dag komen.”

Dat ze niets te veel gezegd heeft blijkt even later als de muziek begint en Chanel, Anouk en Ilze – op het ritme van meeslepende beats – hun opwachting maken: de drie totaal verschillende mannequins lopen met opmerkelijk veel plezier en power hun rondjes en laten de ene na de andere vrolijke en stijlvolle combinatie tot bloei komen. ,,Een statement met een Femme Factor”, vat Johan van Rooij, die als vaste presentator het in 1973 opgerichte exclusieve Duitse modemerk verbonden is, het karakter van de nieuwe voorjaarscollectie van MarcCain samen.

Strepen uit de natuur

De variaties die de vaste klanten vanmiddag te zien krijgen – na deze eerste presentatie volgen nog twee rondes – overtuigen zonder meer. Volledig ontspannen laten Chanel, Anouk en Ilze zien waar MarcCain ook deze zomer weer voor staat. ,,Met strepen uit de natuur – van de tijger en de zebra – kun je de mooiste gecombineerde outfits maken”, aldus ‘spreekstalmeester’ Van Rooij. ,,Met dit tasje met zebraprint, gecombineerd met deze platte college sneakers kunt u zo de zomer in.”

De ontwerpers van MarcCain, het merk dat volgens de presentator sinds het begin van zijn bestaan altijd vooropgelopen heeft, zijn er niet voor teruggedeinsd een reis door de tijd te maken, zo blijkt. Wie goed kijkt, ziet hoe het modemerk een knipoog naar de roaring twenties maakt. Plissé jurken en rokken zijn weer helemaal in, en elegante zomerjurken in felle kleuren, gemaakt van soepel vallende stoffen, roepen herinneringen op aan de jaren ’50. ,,Decoraties, waaronder prints, motieven en strepen zijn weer helemaal in”, schetst Van Rooij. ,,En ook het bomberjack is weer helemaal terug van weggeweest, maar nu met siersteentjes en borduursels.”

Vrouwelijk en sexy

Af en toe krijgt het overwegend vrouwelijke publiek het advies om niet te lang te wachten met een aankoop, want sommige onderdelen van de collectie zijn snel uitverkocht. ,,Dit is op dit moment een top-item in Berlijn. Het vliegt eruit; ik zou er maar snel bij zijn dames”, spoort van Rooij de toeschouwers als een van de oprecht vriendelijk lachende mannequins plotseling in een felblauwe uitdossing ten tonele verschijnt. ,,Geïnspireerd op Griekenland, op island hopping en de azuurblauwe zee. Heel vrouwelijk, heel sexy.”

Over de thema’s blijkt in de ontwerpfase behoorlijk te zijn nagedacht. ,,Natuurlijke rust is een trend bij MarcCain”, legt Van Rooij uit. ,,Het sluit aan bij het feit dat wij steeds duurzamer werken en niet alleen qua materialen. Vaak wordt ons gevraagd onder welke omstandigheden onze stukken zijn gemaakt. Over het antwoord kan ik helder zijn: niet- in lagelonenlanden en al helemaal niet met behulp van kinderarbeid.”

Paparazzi

Een vast onderdeel van de collectie is de MarcCain Sports-stijl. ,,De inspiratiebron is leisure, sport gecombineerd met ontspanning, legt Johan van Rooij de toeschouwers uit. ,,De stijl is bekend geworden door Amerikaanse sterren, die nadat ze hadden gesport niet eerst de kleedkamer ingingen, maar meteen de straat opwandelden en zich in hun leisure-kleding lieten vereeuwigen door de talrijke paparazzi.”

De MarcCain voorjaars- en zomercollectie 2017 kent zoveel hoogtepunten, dat het onmogelijk is alles te laten zien”, besluit Van Rooij. ,,Maar loopt u vooral langs de rekken en oordeel zelf.”

En dat laat een groot deel van de dames zich geen twee keer zeggen: de eerste aankopen worden gedaan. Tot genoegen van de aanwezige mannen, die hun vrouwen na alle uitleg van vanmiddag ongetwijfeld een heel stuk beter zijn gaan begrijpen.

 

MarcCain,
Plankstraat 23
6211 GA Maastricht 
+31 (0) 43 32 54 465
www.marc-cain.com
mcmaastricht@cainco.nl 
MarcCain,
Plankstraat 23
6211 GA Maastricht 
+31 (0) 43 32 54 465
www.marc-cain.com
mcmaastricht@cainco.nl 
show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu