Home > Kunst en Cultuur > philharmonie verzorgt muziek Dagboek van een Herdershond

philharmonie verzorgt muziek Dagboek van een Herdershond

philharmonie zuidnederland gaat de muziek verzorgen van de musicalversie van de tv-klassieker Dagboek van een Herdershond. De grootschalige productie is in mei en juni te zien in MECC Maastricht. Dat hebben Toneelgroep Maastricht en producent Albert Verlinde Producties vandaag bekendgemaakt. 

De muziek, gecomponeerd door Ad van Dijk, wordt ingespeeld op band. De muzikale leiding van de musical is in handen van Rob Mennen uit Berg en Terblijt. De bekende openingstune van de legendarische tv-serie wordt elke avond live gespeeld door een Limburgse harmonie of fanfare. De Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden neemt de première op zondag 8 mei voor haar rekening. 

Regisseur Servé Hermans laat weten trots te zijn op het feit dat de productieleiding van de musical erin geslaagd is de grootsten in Limburg op muzikaal gebied te strikken. ,,philharmonie zuidnederland is al jarenlang een succesvolle partner van Toneelgroep Maastricht. Ik ben trots dat onze samenwerking wordt voortgezet in deze musical.”

Gezien het typisch Limburgse karakter van Dagboek van een Herdershond mag een harmonie of fanfare in zijn ogen niet ontbreken. Maar liefst vijftien harmonieën en fanfares maken aan het begin van de avond hun opwachting. 

Producent Albert Verlinde zegt verheugd te zijn dat philharmonie zuidnederland de speciaal voor deze musical gecomponeerde arrangementen gaat inspelen. ..Ik heb eerder met ze gewerkt bij The Sound of Music en weet hoe hun grootse geluid door iedereen voor en achter de schermen. maar zeker ook door het publiek gewaardeerd wordt.”

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. In die tijd een klein landbouwdorp in Limburg waar de notaris, de herenboer en de pastoor alle bepalen wat er gebeurt. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het ‘rijke Roomse leven’ steeds meer onder druk te

staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Voor meer informatie en kaartverkoop: dagboekvaneenherdershond.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.