Home > Kunst en Cultuur > Musicals in Concert

Musicals in Concert

Donderdagavond vond in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen de landelijke première plaats van ‘Musicals in Concert’. Een uitverkochte Rabobankzaal was getuige van een unieke musicalshow, waarin een aantal Nederlandse musicalsterren voor het eerst samen op het podium staan. Simone Kleinsma, Jim Bakkum, Stanley Burleson, Carolina Dijkhuizen, Tony Neef en Vajen van den Bosch brachten meer dan twee uur lang de grootste hits uit onder meer Miss Saigon, Hairspray, Sister Act, Grease, Aida en natuurlijk The Bodyguard. Ook het Nederlandse repertoire kreeg de nodige aandacht aan de hand van werk van Wim Sonneveld en Annie M.G. Schmidt. 

,,We hebben bewust voor Heerlen gekozen voor de première”, aldus Albert Verlinden, directeur van producent Stage Entertainment. ,,De faciliteiten van dit theater zijn fantastisch en we worden hier altijd enorm gastvrij ontvangen.” Volgens Verlinden is het heel uniek om zoveel musicalsterren samen voor een concerttournee te krijgen. De tournee omvat daarom ook niet meer dan shows (5 avonden in 6 theaters), langer kregen we de agenda’s niet op elkaar afgestemd.” 

Het grootste gedeelte van de cast logeert in Vaals. ,,Helaas hebben we nog weinig kans gehad om Limburg te zien, aangezien we ook elke dag nog volop moeten repeteren” , aldus Simone Kleinsma. 

De jongste musicalster Vajen van den Bosch wordt ook duidelijk naar voren geschoven in deze musical. ,,Het is natuurlijk enorm gaaf om tussen al deze musicalsterren te staan, een droom die uitkomt”, aldus Vajen. 

Er stond ook in Limburgse vertegenwoordiging op de planken, in de persoon van danseres Larissa Selder, afkomstig uit Heerlen. 

Musicals in Concert is nog tot en met zondag te zien in Heerlen. Kaarten zijn nog te koop via www.plt.nl

Bekijk hier videoverslag van Xavier en Route van deze premiere met daarin de interviews met de diverse musicalsterren. 

 

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu