Home > Kunst en Cultuur > Matthäus Passion in Lanaken en Maastricht

Matthäus Passion in Lanaken en Maastricht

De lijdensweg van Christus verpakt in een van de mooiste composities aller tijden. Voor veel mensen zijn Pasen de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach onlosmakelijk met elkaar verbonden. Liefhebbers van het muzikale drama kunnen dit jaar op verschillende plekken in de regio terecht om te genieten van het ruim tweeënhalf uur durende muzikale spektakel.

Kasteel Pietersheim in Lanaken organiseert de Matthäus Passion dit jaar voor het eerst. Op 23 maart, precies een week voor Goede Vrijdag, gaan Kamerorkest Alveare en het Philips’ Philharmonisch Koor een samenwerking aan. De uitvoering vindt plaats in de Sint Servaaskerk te Lanaken en staat onder leiding van dirigent Béni Csillag.

Met het evenement wil Kasteel Pietersheim niet alleen een culturele bijdrage leveren aan de regio; een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel, in dit geval de stichting Make a Wish Belgium – Vlaanderen. Make a Wish vervult de hartenwens van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte om hoop, sterkte en vreugde te brengen. Sinds de oprichting in 1990 hebben zij al meer dan 2600 wensen vervuld.

Kaarten voor de Matthäus Passion kosten € 29,50 in combinatie met een buffetarrangement op het kasteel € 60,–

Kijk voor informatie over de Matthäus Passion op www.pietersheim.com

Op woensdag 28 maart is het oratorium te beluisteren in de grote zaal van het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De Matthäus-Passion wordt hier gespeeld door de philharmonie zuidnederland, onder leiding van de Engelse dirigent Matthew Halls, die het orkest in 2015 ook al eens door het meeslepende stuk leidde. ,,De koren kwamen dankzij Halls’ wortels in de Engelse koorzang zo ontroerend zuiver voor het voetlicht dat velen vroegen om meer”, aldus het Theater aan het Vrijthof. ,,Dat kan nu. Matthew Halls dirigeert wederom de Matthäus-Passion van Bach. Hij brengt een aantal vocalisten mee die garant staan voor alles wat Bachs werk zo meesterlijk maakt: levensecht menselijk drama vol herkenbare emoties.”

De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 34,– kunnen worden besteld via de site van het theater.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu