Home > Kunst en Cultuur > Grote belangstelling voor expositie David Lynch

Grote belangstelling voor expositie David Lynch

Onder grote belangstelling is de expositie ‘Someone in my house’ van David Lynch in het Bonnefantenmuseum in Maastricht van start gegaan.

Voor het eerst is op zo’n grote schaal (circa 500 werken) de door Lynch gemaakte kunst bij elkaar gebracht van de man die wereldberoemd is om zijn films zoals ‘Mudholland Drive’ en ‘The Elephant Man’ en de TV-serie ‘Twin Peaks’.

Lynch kon zelf niet bij de opening aanwezig zijn, maar via een live-videoverbinding met Los Angeles konden hem vragen worden gesteld. Daarbij toonde hij zich verheugd over de expositie, al heeft hij zelf nooit zitten te wachten op een specifieke erkenning als beelden kunstenaar. ‘Ik maak de kunst voor mezelf’.

Curator Stijn Huijts, tevens directeur van het Bonnefanten, heeft er twee jaar over gedaan om de medewerking van Lynch te krijgen en is daarvoor diverse malen naar zijn atelier in de buitenwijken van Los Angeles gereisd.

David Lynch is ooit wel in Limburg geweest. Als aanhanger van de transcedente meditatie bezocht het hoofdkwartier van de Mararishi in Vlodrop en vanuit Duitsland belandde hij ook een keer op het Drielandenpunt in Vaals.

De bekendheid van Lynch zorgde voor veel media-aandacht voor het Bonnefanten uit binnen- en buitenland. De expositie draait tot en met 28 april 2019.

 

__________________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.