Home > Kunst en Cultuur > Bijzondere Midzomernachtsdroom live te volgen vanuit de Muziekgieterij

Bijzondere Midzomernachtsdroom live te volgen vanuit de Muziekgieterij

Opera Zuid, Toneelgroep Maastricht, Muziekgieterij en philharmonie zuidnederland brengen op vrijdag 19 juni gezamenlijk het beroemde theaterstuk ‘Midzomernachtsdroom’ op de planken. De 45 minuten durende uitvoering is vanaf 20.00 uur live te volgen via de website van de Muziekgieterij. Het stuk bevat verwijzingen naar het nog altijd veel gespeelde werk van William Shakespeare. Daarnaast zijn er fragmenten uit de toneelmuziek van Mendelssohn te horen.

Volgens de vier initiatiefnemers onderstreept de samenwerking hun ideële verbondenheid. De datum van 19 juni is gekozen, omdat dit vlak voor de viering van de ‘midzomernacht’ (de nacht van 23 op 24 juni) ligt. Miszomernacht is een feest dat in veel landen nog altijd wordt gevierd met vreugdevuren.

De grote zaal  in de Muziekgieterij vormt het decor van deze uitvoering. Zes camera’s brengen de verrichtingen van acteur en verteller Stijn Vervoort, zangeressen Florieke Beelen en Fenna Ograjensek, pianist Robert Weirauch en het blazerskwintet op het balkon in beeld. In de voorstelling staan de opkomst en de ondergang van de liefde centraal. Het verhaal begint hoopvol en smachtend, dan komen de teleurstellingen om uiteindelijk te eindigen in verlies en verdriet.

Volgens artistiek programmeur Jos Roeden van philharmonie zuidnederland was zijn orkest al langer van plan om dit project samen met partners uit te voeren. ,,Het onderstreept de verbondenheid van de gezelschappen waar muziek, zang en toneel samenkomen en versterkt in deze setting de online band met het publiek.”

Regisseur en directeur van Toneelgroep Maastricht Michel Sluysmans past de voorstelling heel goed in deze tijd. ,,Het is een verborgen dramaturgie die ons idee om een poëtische Midzomernachtsdroom te maken goed verbeeldt. Juist nu in deze tijd, waarin ‘tijd en verbondenheid’ begrippen met een rare lading zijn.”

Intendant Waut Koeken van Opera Zuid vergelijkt de voorstelling met een vreugdevuur. ,,De langste dag van het jaar wordt op veel plekken in de wereld nog altijd gevierd met vreugdevuren. Daarom voeren wij het uit aan de vooravond van de langste dag van het jaar.”

Boschstraat 5, Maastricht (NL) – muziekgieterij.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu