Home > FASHIONCLASH > FASHIONCLASH Festival 2020 gaat door, zij het met een aangepast programma

FASHIONCLASH Festival 2020 gaat door, zij het met een aangepast programma

Op diverse locaties in de binnenstad van Maastricht wordt van 27 tot en met 29 november 2020 het jaarlijkse FASHIONCLASH Festival gehouden. Tijdens dit driedaagse festival krijgt een nieuwe generatie ontwerpers en (podium)kunstenaars uit binnen- en buitenland de kans haar werk te tonen aan een divers en internationaal publiek.

Het programma voor wat alweer de twaalfde editie van het festival is, bestaat uit exposities, performances, fashion talks en cross-overs met podiumkunsten. Daarnaast wordt tijdens het festival de vierde editie van de Fashion Makes Sense Award gepresenteerd, een terugkerende stimuleringsprijs voor een nieuwe generatie ontwerpers met innovatieve en duurzame ideeën voor de toekomst van mode.

In het kader van Fashion Makes Sense Award worden twee prijzen uitgereikt: een publieksprijs en een juryprijs. De finalisten, Arí van Twillert, San Kim, Esra Copur, Kevin Pleiter, Marko Feher, Andrea Grossi, Mathilde Rougier, Matthew Needham en Saskia Lenaerts, presenteren hun werk tijdens de Fashion Makes Sense Award Show op vrijdagavond 27 november bij het Landbouwbelang.

Het festivalprogramma vindt grotendeels plaats in ’t Sphinxkwartier. Aan de hand van verschillende programmaonderdelen wordt werk van zowel bewezen als aanstormend talent gepresenteerd. Deelnemers zijn onder anderen SCHUELLER DE WAAL, Marlou Breuls, Schepers Bosman, Antoine Peters, Linda Valkeman, XHOSA en Studio Adaptive Skins.

Het programma omvat dit jaar niet de welbekende modeshow, maar richt zich meer op performatieve ervaringen waarin ontwerpers worden uitgedaagd om actief te experimenteren met presentatievormen en publieksparticipatie. Ontwerpers van dit programma gaan een dialoog aan met podiumkunstenaars Mami Izumi en Giovanni Brand om te komen tot bijzondere presentatievormen voor hun nieuwe collecties. Daarbij wordt samengewerkt met showproductiepartner Sessibon.

In het kader van het festival is tevens een selectie gemaakt van een aantal afstudeerprojecten van de Nederlandse HBO-modeacademies. Deze worden gepresenteerd in het Brikkengebouw, de oude steenfabriek van de Sphinx.

Het FASHIONCLASH Festival-programma wordt gepresenteerd in een fysieke vorm met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Het programma is grotendeels toegankelijk voor iedereen, maar vanwege de Covid-19 veiligheidsrichtlijnen is de capaciteit kleiner zijn dan bij voorgaande edities.

FASHIONCLASH Festival is een initiatief van de in Maastricht gevestigde Stichting FASHIONCLASH, een interdisciplinair presentatie- en ontwikkel platform voor mode en modecultuur. Het is tevens een wereldwijd netwerk van een nieuwe generatie modemakers en (podium) kunstenaars. Sinds 2009 heeft Stichting FASHIONCLASH meer dan 200 projecten gerealiseerd in onder meer Nederland, China, Portugal, Zuid-Afrika, Malta, Duitsland, België en Polen.

 

Zie voor alle praktische zaken en informatie over de deelnemers: www.fashionclash.nl

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.