Home > Culinair > Sneak peek: De chef Edwin Soumang

Sneak peek: De chef Edwin Soumang

Al 7,5 jaar is Restaurant ONE gevestigd in het ECI-complex in Roermond. In totaal bestaat ONE al 12,5 jaar, inclusief de startperiode in Maasniel waar de Michelinster werd binnengehaald. Eigenaar en chef Edwin Soumang schetst de veranderingen en de groei door de jaren heen. En kijkt ook naar de toekomst.

Het industriële karakter van het gebouw waar ONE is gevestigd, bevalt hem prima. In het begin dacht hij dat het te groot was, maar het past hem en zijn team nu als gegoten.

Qua pand toch een hele vooruitgang na Maasniel?
„Jawel, maar op zich zaten we daar niet slecht. Bethany en ik wilden per se een eigen zaak. We hebben nog wel even aan Maastricht gedacht, maar naar mijn idee was daar te veel concurrentie. Vandaag de dag zou ik me daar wat minder van aangetrokken hebben. Voor de start was het hoekpand in Maasniel aan de rand van Roermond perfect. We zijn er echt vanaf nul begonnen, zonder investeerders en met weinig personeel. Na drie jaar hadden we al de ster, dat was echt een verrassing. Een eer, want Michelin is zonder twijfel de meest kwalitatieve restaurantgids. Het liep steeds beter. Maar we konden er niet groeien. Uiteindelijk kwam de huidige locatie op ons pad.

De volledige reportage lezen? Lees het interview met Edwin Soumang in Chapeau Magazine #139, vanaf vandaag in de winkel!

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.