Home > Business > HANOS Maastricht groots geopend

HANOS Maastricht groots geopend

Na jaren van voorbereidingen en maanden klussen, is horecagroothandel HANOS  Maastricht groots geopend. En daar werd flink voor uitgepakt: diverse sprekers, cheques voor goede doelen, proeverijen door 150 leveranciers, één wereldbekend Maastrichts dj-duo, ontelbaar veel aanwezigen en een handjevol sterrenchefs zorgden voor een opening boordevol inspiratie en beleving.

Met ruim 40.000 vierkante meter oppervlakte geldt de nieuwe HANOS aan de Molensingel in Maastricht als de grootste van alle 31 filialen die onderdeel zijn van de HANOS-keten. De familie van der Horst, eigenaar van het bedrijf, koos met dit grootste filiaal heel bewust voor Maastricht. „Met name de internationale ligging is voor ons van belang, zodat we niet alleen de markt in Zuid-Limburg goed kunnen bedienen, maar ook die in de Belgische en Duitse grensregio”, zei Theo de Graaf, algemeen directeur van HANOS Nederland.

Burgemeester Annemarie Penn mocht samen met Ria van der Horst en met Kim Hollands, vestigingsdirecteur van HANOS Maastricht, de openingshandeling verrichten waarna de bekende dj’s Lucas & Steve de volumeknoppen opendraaiden.

De opening zorgde voor filevorming op de toevoerwegen omdat duizenden mensen op de festiviteiten af waren gekomen. Ze konden het hele aanbod van HANOS beleven, van de grote versafdelingen en de non-food sector tot en met een heus culinair theater voor kookdemonstraties.

In deze nieuwe groothandel zijn ruim 100.000 producten te verkrijgen, waaronder ook streekproducten uit Limburg. „Daar zetten we zeker op in”, vertelde Kim Hollands, „Want die zijn meestal van goede kwaliteit en het is goed dat we zo ook een binding met de regio houden.”

Een van de leveranciers uit de regio is wijnkasteel Genoelselderen. De relatie met HANOS is al decennia oud, omdat ondernemer Jaap van Rennes in de jaren negentig zijn groothandel in Valkenburg verkocht aan HANOS, de voorloper van de nieuwe vestiging in Maastricht. Dochter Joyce van Rennes moest een traantje wegpinken bij de feestelijke opening. „Wij hebben al die tijd een goede band met het bedrijf gehouden en jazeker, onze wijnen zijn hier al jaren verkrijgbaar. Dat is voor ons heel vanzelfsprekend.”

Om te laten zien dat HANOS Maastricht ook rekening houdt met maatschappelijke doelen, zette het bedrijf al lang voor de opening een re-integratie programma voor lokale medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt op, waardoor 25 mensen uit die groep nu deel uitmaken van de in totaal 350 werknemers. Ook gingen er twee cheques van 15.000 euro naar het Bibihuis en het Toon Hermans Huis, beide in Maastricht.

Molensingel 99, Maastricht (NL) – Hanos.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.