Home > Branded content > United World College Maastricht zoekt partners

United World College Maastricht zoekt partners

De 925 leerlingen van het United World College Maastricht (UWCM) komen uit alle windstreken en vormen een prachtig spectrum aan diversiteit.

Sandra van den Tillaard, Director of Advancement: „UWC Maastricht is een bijzondere school met een mooie missie: onderwijs gebruiken als kracht voor een vreedzame en duurzame wereld. Van de tweehonderd studenten die op onze campus wonen, ontvangt zestig procent een gedeeltelijke of volledige beurs. Zij worden in 150 verschillende landen geselecteerd op belofte en potentieel. We proberen onze studentengemeenschap zo divers mogelijk te maken. Dit betekent dat we studenten selecteren met zo veel mogelijk verschillende nationaliteiten, culturen en godsdiensten maar eveneens inzetten op een brede socio-economische diversiteit. Uiteraard verwelkomen we ook leerlingen uit (post)conflictgebieden en vluchtelingenkampen. Dit is een kostbare ambitie. Om die reden zoeken we particulieren, kleine of grote bedrijven, stichtingen en vermogensfondsen die ons hierbij willen helpen. Ieder bedrag is welkom. Als Stichting UWC Maastricht zijn we een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zodat giften volledig fiscaal aftrekbaar zijn. Vanzelfsprekend zijn we transparant over hoe het geld wordt besteed. Daarnaast krijgen onze donateurs regelmatig updates en worden ze uitgenodigd voor mooie events.”

Waarom sponseren?
Bij UWC Maastricht worden studenten niet alleen voorbereid op hun eindexamen, maar leren ze als zorgzame wereldburgers ook respectvol om te gaan met elkaar en met de gemeenschap om zo de wereld te veranderen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project KUVAKA. Zo zijn Trevor Marimbire en Sadiq Dabire in de zomervakantie teruggegaan naar thuisland Zimbabwe om leerlingen van de St. Rupert Mayer’s Mission School te leren hoe ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun gemeenschap. Van den Tillaard: „Dankzij een gift verander je als sponsor het leven van een leerling. Daarnaast heeft zo’n gift ook impact op het gebied waar de leerling vandaan komt én op de omgeving hier. Want onze leerlingen leveren ieder minimaal drie uur per week een maatschappelijke bijdrage aan de lokale gemeenschap, zoals bij de Dierenambulance, het Leger des Heils en de opvang voor asielzoekers.”

Interessant voor bedrijven
Voor partners kan het interessant zijn om leerlingen uit andere culturen te ontmoeten. Van den Tillaard: „Een van onze relaties, een wereldwijd opererend bedrijf, wilde graag de visie van onze leerlingen horen over bepaalde thema’s zoals sustainability en weten hoe deze jonge generatie tegen het bedrijf als toekomstige werkgever aankijkt. We hebben een diner georganiseerd waarbij we elk van de vijfentwintig directeuren van dit bedrijf gekoppeld hebben aan twee leerlingen. Tijdens het diner ging men uitgebreid met elkaar in dialoog. Het bedrijf was extreem enthousiast, vooral over de onbevangenheid en creativiteit van de leerlingen. Momenteel spreek ik met andere bedrijven die hier ook geïnteresseerd in zijn.”

 

Nedlin, trotse sponsor UWC Maastricht
Nedlin is een mooi voorbeeld van een lokaal familiebedrijf dat uit maatschappelijke betrokkenheid UWC Maastricht sponsort. Luuk de Win is samen met zijn broer Stef als derde generatie eigenaar van Nedlin, een wasserij en linnenverhuurbedrijf voor horeca, zorg en industrie. Het bedrijf werd vijfenzestig jaar geleden opgericht en opereert inmiddels in heel Nederland en de Euregio. Vanwege dit jubileum wilde Nedlin een feestje geven. Luuk de Win: „In plaats van een cadeau wilden we graag iets terug doen voor de samenleving, iets dat de ambitie van ons bedrijf weerspiegelt. Ons motto is A new day, new opportunities, dus waren we op zoek naar een lokaal goed doel dat het verschil maakt. Tijdens ons bezoek aan UWC Maastricht voelden we meteen de dynamiek. Maar het mooiste vind ik het motto ‘UWC viert de verschillen’. Hier zit de toekomst van morgen die het verschil moet gaan maken op het vlak van vrede en klimaat in de wereld. Ik werd daar heel enthousiast van. Net als in ons bedrijf leer je hier ook alle lagen van de bevolking kennen, opereert men in een internationale omgeving en is er de ambitie en wilskracht om vanuit het niets iets moois tot stand te brengen. Die mentaliteit past goed bij ons, daarom hebben we ons voor een periode van drie jaar als sponsor gecommitteerd aan UWC Maastricht.” Van den Tillaard: „Zo’n langer commitment is uiteraard niet verplicht maar heeft wel onze voorkeur in verband met de continuïteit. Dankzij de sponsoring van Nedlin is Sama Saleem (17) uit Irak afgelopen september gestart met haar opleiding en woont ze nu op de campus in Maastricht. Omdat ze zag hoe vrouwen beperkt worden in hun mogelijkheden gebruikt ze kunst als uitingsvorm om maatschappelijke problemen onder de aandacht te brengen. Ze was oprichtster van de schoolkrant, werkte mee aan een project tegen dierenmishandeling en was regelmatig vrijwilliger voor diverse organisaties in haar thuisland. Dankzij Nedlin krijgt ze de kans op een totaal andere toekomst. Dat is toch het allermooiste geschenk!” 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu