Home > Branded content > Erik Bessems: ‘laat je onderbuik spreken’

Erik Bessems: ‘laat je onderbuik spreken’

Erik Bessems Makelaardij opereert Euregionaal en is sinds 1998 een belangrijke speler. Erik heeft kantoren in Maastricht, Reuver, Geleen en het Belgische Lanaken. Een bedrijf met een schat aan ervaring en de drive om voortdurend te innoveren.

Kwaliteit

Het werkveld van Erik Bessems Makelaardij bestrijkt een flink gebied. „We werken van Aarschot tot voorbij Aken, van Venlo tot aan de Eifel”, vertelt Erik Bessems. De markt kun je gerust typeren als overspannen, maar Bessems laat zich niet gek maken door de waan van de dag. „Ik bied kwaliteit. Eerlijk en gedegen advies, daar sta ik voor.”

VR-technologie

Wanneer hij spreekt over zijn vak, klinkt daar bezieling en passie in door. Hij is inmiddels bijna de zestig gepasseerd, maar zijn ambities worden er niet minder op. De lat ligt hoog en hij is voortdurend op zoek naar innovaties die hij binnen het bedrijf kan toepassen. „Je moet over je vak blijven nadenken”, zegt Erik stellig. Sinds een aantal jaren maakt hij bijvoorbeeld gebruik van VR-technologie, waarmee potentiële kopers een huis virtueel kunnen bezichtigen. „We scannen de hele woning met een Matterport 3D-camera. Met bijvoorbeeld een VR-bril, de Oculus Quest, kun je door de hele woning lopen. De techniek werkt eigenlijk op ieder apparaat, van telefoon tot tv. Zo kan iemand op afstand een huis bezichtigen, zonder er ooit te zijn geweest.”

Stylist

Samen met Kristina Olsson van Homestylers, een zelfstandig onderdeel van Erik Bessems Makelaardij, helpt hij klanten om hun woning klaar te maken voor de verkoop. Kristina beschikt over een stevig assortiment meubels en woonaccessoires waarmee zij een volledig huis kan inrichten. Maar zij heeft ook stylisten die klanten helpen om met bestaande meubels de woning klaar te maken voor bezichtigingen. Kleine ingrepen, die vaak zorgen voor een hogere verkoopprijs. „Klanten vinden het heel prettig als er een stylist langskomt die ze helpt. Dat is echt een waardevol uur.”

Gevoel

Bij het kopen van een woning gaat het volgens Erik vaak over de bouwkundige aspecten en te weinig over gevoel dat mensen hebben bij een huis. „Vaak vragen klanten meteen van welk soort hout de deur is gemaakt of welk merk tegels er ligt. Ik adviseer mensen om vooral hun onderbuik te laten spreken. Ze moeten zich afvragen of ze een binding hebben met het huis en of ze het mooi vinden. Uiteindelijk is dat het allerbelangrijkst.”

Erik Bessems Makelaardij BV

Maastricht (NL) – Akersteenweg 25

Reuver (NL) – Rijksweg 37

Lanaken (BE) – Stationsstraat 105

Aken (DE) – Mostardstrasse 19

erikbessems.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu