Home > Blog Jo Cortenraedt > Chopard glanst in regenachtig Cannes

Chopard glanst in regenachtig Cannes

Het Cannes filmfestival staat bekend als een groots evenement met niet alleen honderden nieuwe films die er vertoond worden, maar ook alle denkbare glamour die de cinemawereld zich maar kan voorstellen. Het decor vol palmbomen, luxe hotels en de zee vullen dit sprookje in, samen met de talloze filmsterren en allen die zich zo voelen of toch in ieder geval erop mee willen liften.

Alleen de weergoden spelen het spel dit jaar niet mee, het is vooral de aanzienlijke regen die uit de grijze wolkenmassa valt, die het beeld bepaalt. Nochtans laten de festivalgangers zich niet uit de wind slaan. De dames trekken toch dapper hun beste en meest blote jurken aan, de heren trekken af en toe hun smokingjasje uit om die om de schouders van hun geliefde, hun collega of hun nog te veroveren doelwit te hangen.

Er is gelukkig reden tot optimisme. Als de weerkundigen zich niet vergissen, dan zou het vanaf zondag toch eindelijk wat zonniger en warmer worden, zodat het plaatje aan de beroemde Boulevard de la Croisette compleet kan worden.

Het grootste filmfestival ter wereld kent een enorme begroting waarvoor er serieuze sponsoren nodig zijn. BMW bijvoorbeeld heeft een grote vloot aan imposante elektrische wagens gestuurd om daarmee als officiële partner alle sterren en aanhang te mogen vervoeren.

Filmsterren op de rode loper voorzien van de mooiste juwelen en horloges 

Nog dieper in de buidel tast ongetwijfeld het Zwitserse juwelen- en horlogemerk Chopard dat al vele jaren partner is van dit festival. Drijvende kracht in deze relatie is ‘co-president’ Caroline Scheufele die de ene na de andere actrice laat voorzien van de mooiste juwelen, waarmee het merk een grote publiciteitsslag kan maken.

De feesten die Chopard in Cannes geeft, mogen er zijn. Gasten uit de hele wereld, van Mexico tot China, worden ingevlogen om dit luxe avontuur mee te maken. En zo was ik te gast op de Gentlemen’s Evening op het dak van het ‘hotelpaleis’ Martinez, dat een geweldig uitzicht over de baai van Cannes biedt. Met prima Champagne, goede wijnen en een compleet diner viel hier over de gastvrijheid zeker niet te klagen. De ingetogen ‘co-president’ Karl-Friedrich Scheufele houdt liever van dit soort rustige feesten, dan het meer swingende werk dat zijn zus Caroline meestal voor ogen heeft.

Hij vertelde me dat Chopard ondanks alle onrust in de wereld een prima jaar achter de rug heeft. ,,Er zijn nog heel veel mensen die wel degelijk bereid zijn om geld in iets moois te steken, of het een juweel of een horloge is. Wel ben ik blij dat we in veel landen vertegenwoordigd zijn, zodat je meer evenwicht in je zaakvoering krijgt. Want neem nou Rusland, die markt is voor ons weggevallen. Maar daar staat weer tegenover dat China weer terug is, dat merken we duidelijk. Europa doet het trouwens ook nog altijd prima, dus ik ben optimistisch.”

Hij betreurde overigens de Zwitserse bankencrisis. ,,Ja, dat was jammer voor Ralph Hamers, dat dit gebeurde. Daar kon hij zelf niks aan doen, hij heeft bij UBS goed gepresteerd. Maar als dan een andere grote bank moet worden gered, dan komt Zwitsers sentiment naar boven en hebben ze liever een landgenoot aan het stuur. Dat begrijp ik wel, maar het heeft het internationale vertrouwen in het Zwitserse bankensysteem geen goed gedaan, dat is spijtig.”

Zijn dochter Caroline-Marie vertelde nog dat ze tegenwoordig bij haar vader in Genève werkt, vooral in de productietak, want daar ligt een forse druk vanwege de grote vraag. ,,Ik heb recent nog vier maanden in Amsterdam gewerkt, dat is me goed bevallen. Nederlanders zijn aangename mensen die snel contact maken.”

De huisvriend van Chopard, oud-coureur Jacky Ickx, toonde zich enthousiast over Max Verstappen. ,,Het moet al heel raar lopen, wil die niet weer wereldkampioen worden. Natuurlijk heeft hij een goede auto, maar dat alleen is niet genoeg. Hij is gewoon de beste.”

Acteur Mads Mikkelsen stapte nog binnen, gekleed zoals het hoorde die avond, als gentleman. ,,Het was een geweldige ervaring om samen met Harrison Ford te werken. Een kans die ik niet mocht missen. Het was echt een vriendschap op de set, echt geweldig.”

 

Foto 1   Karl-Friedrich Scheufele met Jacky Ickx

Foto 2  Mads Mikkelsen met Caroline Scheufele

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!