Home > Auto's > Urbains Auto's > De Mustang Mach-E: een elegante wolf in een schapenvacht

De Mustang Mach-E: een elegante wolf in een schapenvacht

Dit jaar geen Autosalon van Brussel, wegens corona. Het goede nieuws is dat ik voor Knack Magazine een Auto Special heb mogen maken met exclusieve reportages en previews, wat maakt dat ik een drukke decembermaand achter de rug heb.

Voor een van die reportages mocht ik als eerste Europese autojournalist een halve dag rondjes draaien met de elektrisch aangedreven Mustang Mach-E op het testcircuit van Ford in Lommel. Daar worden alle nieuwe Ford-modellen voor Europa getest op duurzaamheid en rijdynamiek getest. Nieuwsgierige neuzen zijn er niet welkom. Dat ik er met een pre-seriemodel rijimpressies heb mogen opdoen, is een hele eer.

Met de sportwagen Mustang heeft de Mach-E enkel zijn naam gemeen. De SUV vertrekt vanuit een nieuw concept, met twee compacte elektromotoren en zware batterij. Deze laatste bevindt zich in de bodem van de wagen, wat zorgt voor een laag zwaartepunt en een fenomenale wegligging. De responsieve elektromotor levert onmiddellijk het maximale koppel, waardoor de Mustang Mach-E als een pijl uit een boog wegschiet.

Door de motregen en lage temperatuur liggen sommige deeltrajecten er verraderlijk glad bij. Bij het uitkomen van een haakse bocht met Belgische kinderkopjes, accelereer ik iets te brutaal en beland ik nét niet in de vangrail. Met dank aan de talloze onzichtbare assistentiesystemen aan boord, die het autorijden vele malen veiliger hebben gemaakt.

Ik ben onderweg in de krachtigste versie van de Mustang Mach-E met een gecombineerd vermogen van 338 pk én vierwielaandrijving. De prestaties zijn indrukwekkend en de naam Mustang waardig: van 0 naar 100 km in 5,1 seconde. En dat in een vijfdeurs crossover van 2,2 ton en een lengte van 4,7 meter. In vergelijking met de tweedeurs coupé Mustang rijdt de Mach-E anders, aangenamer, comfortabeler en veiliger – dankzij vierwielaandrijving, extreem laag zwaartepunt én excellente afstelling. Die laatste draagt de signatuur van de professionals van Ford Lommel Proving Ground.

De Mustang Mach-E ontpopt zich als een wolf in een schapenvacht: hij reageert bliksemsnel op de kleinste stuurwielcorrectie, stuurt scherp in en gedraagt zich als een rasechte sportwagen. De Mach-E oogt bovendien elegant en uitnodigend. Perfect geschikt als gezinswagen door zijn ruime autonomie, gebruiksvriendelijk karakter, kwalitatief hoogwaardige uitrusting, twee kofferruimten én zeer concurrentiële prijs. Wat wil een milieubewuste en sportieve huisvader nog meer?

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.