Home > Travel > Darq: alsof je een bonbon binnenwandelt

Darq: alsof je een bonbon binnenwandelt

Auteur: Demy Janssen

Aan het begin van de Maastrichter Smedenstraat, verstopt onder de gewelven van de winkelgalerij, ligt Darq. Een hotspot waar menig chocoladeliefhebber blij van wordt. Darq begon twee jaar geleden als pop-up store en deelde maandenlang op verschillende locaties in Maastricht de ‘amazing chocolate & coffee experience’ met zijn (internationale) klanten. Dankzij het succes van deze pop-up stores kon Darq vier maanden geleden op deze unieke locatie in hartje Maastricht de deuren van zijn eerste bar openen.

Door het cacao-kleurige decor en de geur van chocolade, voelt het, wanneer je de chocoladebar binnenkomt, al snel alsof je zelf een bonbon bent binnengestapt. De grote wandkast achter de bar is gevuld met allerlei chocoladeproducten die mee naar huis kunnen én bewaard kunnen worden. Op de bar en in de vitrine ernaast liggen tal van pralines en gebakjes uitgestald. Net om het hoekje staat een tweede vitrine, gevuld met acht unieke smaken huisgemaakt schepijs. 

Op de menukaart van Darq staat voor ieder wat wils, voor ieder moment van de dag, zo ontdekken we al snel: boerenyoghurt met huisgemaakte granola, boterhammen met chocoladerasp of huisgemaakte hazelnootspread, gevulde energie- en nougatrepen en gebakjes. Wij kiezen, op aanraden van de verkoopster – tevens de patissier en ijsmaker – voor het gebakje van karamel, ganache van tonkaboon en een mousse van banaan, de verse wentelteefjes met rood fruit en cacao-tea. Dit laatste is een thee die, zoals de naam al voorspelt, getrokken wordt van cacao. Buiten deze bijzondere thee, wordt er koffie van Illy geschonken. Bovenstaande producten kunnen aan de bar of aan ’n tafeltje genuttigd worden, maar kunnen ook allemaal – ‘to-go’ – meegenomen worden.

De chocolade en koffiebar in het centrum van Maastricht is een initiatief van Jorrit Consten en chocolatier Ralph Hagen. De chocolade en het ijs dat geserveerd wordt bij Darq – en trouwens ook de gebakjes – zijn huisgemaakt in het atelier van Ralph Hagen B.V. Een atelier waar overigens chocolade wordt gemaakt die wereldwijd verkocht wordt!

De huisgemaakte producten worden volgens de kaart bereid met pure en eerlijke ingrediënten. Zo komt de vanille uit Haïti, de cacao uit alle delen van de wereld en worden er geen geur-, kleur-, of smaakstoffen toegevoegd. Bij elk stukje chocolade dat te koop is bij Darq wordt verteld waar de cacao vandaan komt en waar de opbrengsten van chocolade naartoe gaan, om zo de eerlijke handel in cacao en andere grondstoffen te ondersteunen. Het belang van eerlijke handel blijkt des te meer als wij de verkoopster vragen naar de cacao. Zij vertelt met grote passie over de herkomst van de ingrediënten die gebruikt worden en het belang van duurzame en pure producten.

‘Darq, an amazing chocolate & coffee experience’, luidt de slogan van de zaak. Over de koffie kunnen wij nog niet oordelen, maar de chocolade was zeker een aanrader. Darq zorgt op meerdere manieren voor een unieke ervaring. Wil jij het zelf ervaren? Darq is te vinden aan de Maastrichter Smedenstraat 2 in Maastricht.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.