Home > Travel > 50 tips voor Limburg : Kasteeltuinen en Dorp Arcen

50 tips voor Limburg : Kasteeltuinen en Dorp Arcen

Als je van tuinen, bloemen, bomen en planten houdt, zijn de Kasteeltuinen een must. Rond het 17e eeuwse kasteel bezit de Stichting Het Limburgs Landschap een juweel van een landgoed.

Het is er goed toeven, met soms een mooi evenement, zoals de verlichte tuinen in de late herfst. Maar ook het dorp Arcen zelf is een bezoek meer dan waard. Watermolens, hoeves, een pittoresk dorpsplein en de oever van de Maas zijn bijzonder. Ik bezoek dorp en tuinen met enige regelmaat, vaak met gasten. Niet voor niets wordt deze plek meerdere jaren aaneen gekozen tot het Leukste Uitje van Limburg door de leden van toeristenbond ANWB. Trek er gerust een dag voor uit, zeker als je met de fiets nog de omgeving wilt verkennen.

Een hapje en een drankje

Restaurant Landhuis de Barones ligt op een mooie groene locatie aan de Kruisweg in Arcen. Je kunt hier dineren, maar voor koffie en vlaai staat de deur ook open.

Aangenaam vertoeven is het in Het Maashotel aan de Veerweg in Broekhuizen. Op het terras langs het water, of binnen in het knusse restaurant. Goede regionale keuken.

Lingsforterweg 26 Arcen (NL) – kasteeltuinen.nl

hide auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.