Home > Society > Winnaar JIM Paradepaarden 2022 is bekend

Winnaar JIM Paradepaarden 2022 is bekend

Het paardenevenement Jumping Indoor Maastricht springt elk jaar verder omhoog in de internationale waardering dankzij verdere professionalisering en het brede draagvlak in Limburg. Dit weekend vindt, na een corona-pauze van twee jaar, weer een nieuwe editie plaats in het MECC Maastricht.

Het nieuwe bestuur van Jumping Indoor Maastricht heeft de afgelopen jaren bepaald niet stilgezeten: dankzij de vele inspanningen, ook vanuit de Limburgse paardenwereld, staat deze editie, qua topsport en entertainment, internationaal op een hoog niveau. Dat is onder meer mogelijk door vijftien bedrijven die zich hebben gemeld als ambassadeur en als zodanig de inbreng van de hoofd sponsoren verder uitbreiden.

Een van de nieuwe initiatieven zijn de Jim Paradepaarden 2022. Dit zijn levensgrote nagemaakte paarden die bedrijven kunnen adopteren. Deze bedrijven kunnen vervolgens, in samenwerking met jeugdorganisaties of maatschappelijke instanties, deze paarden opvrolijken en versieren. Uit al die versierde paarden werd vrijdag middag, door niemand minder dan juryvoorzitter en burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-Te Strake, een winnaar gekozen. Die prijs was weggelegd voor het paard versierd door Galerie Ut Glaashoes. Dit is een galerie en atelier van Radar in Maastricht, waar mensen met een beperking zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige kunstenaars.

Het winnende paard was geadopteerd door Wealtheon Vermogensbeheer, een van de JIM ambassadeurs. Wealtheon geeft het paard een paar weken in bruikleen aan de kinderafdeling van het MUMC+. Het Kinderonderzoekfonds Limburg heeft er tevens een wedstrijd voor de kinderen in het MUMC+ aan verbonden.

JIM wilt dus duidelijk meer zijn dan alleen een paardenevenement en wil ook graag een maatschappelijke connectie met de regio opbouwen. Ook extra aandacht is er dit jaar voor de Limburgse rijverenigingen en manages. Die worden voor hun bezoekje aan het evenement gratis opgehaald door de organisatie en krijgen een speciaal programma met onder meer een kijkje in de stallen in het MECC.

Uiteraard is er ook nog de paardensport zelf, op topniveau. Komend weekend worden bijna 25.000 bezoekers verwacht in het MECC Maastricht. Er zijn slechts nog een beperkt aantal kaarten te koop via de site van de organisatie.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.