Home > Society > Wat je nog niet wist over de verrassende stad Roermond

Wat je nog niet wist over de verrassende stad Roermond

Roermond, het historische stadje omringd door water, centraal in Limburg, knus en gezellig. Een stad boordevol verrassingen voor een complete, onvergetelijke vakantie in eigen land.

Cultuur snuiven

Met klinkers betegelde straatjes, statige herenhuizen, karakteristieke stadswoningen, imposante gebouwen die stammen uit de middeleeuwen en architectonische parels uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Het historisch centrum van Roermond is knus maar fijn, gesierd met pracht en praal uit het verre verleden en pronkstukken uit het heden. Samen vormen ze een romantisch geheel waar je uren kunt rondslenteren, zitten en rondkijken. Ga zelf op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de diversiteit die om elke hoek op je staat te wachten. Of vertrouw op de jarenlange ervaring van een doorgewinterde stadsgids.

Bruisende boetiekjes

In Roermond kun je uren shoppen, dat wisten we al, de stad is immers het thuis van Designer Outlet Roermond, de grootste designer outlet van de Euregio. Maar de echte shopaholic draait zich niet om bij de uitgang van het outlet, maar loopt door naar de bruisende binnenstad. Het historisch centrum van de stad telt maar liefst 130 boetiekjes en speciaalzaken! De leukste interieuritems en hebbedingetjes voor thuis, schoenen voor jong en oud, kleding in elke stijl die je maar wenst, sieraden voor elke portemonnee en de lekkerste delicatessen, huisgemaakt. Hier kun je uren verdwalen, snuffelen en vooral slagen!

Smakelijke verwennerij

Een hapje en een drankje, voor, tijdens of na je dagje ontdekken. De innerlijke mens komt in Roermond niets te kort, integendeel zelfs: de stad is een broedplaats voor bourgondische horecaformules in alle soorten en maten. Fine dining bij ONE (*), Sabero (**), Damianz, Het Gerecht of de nieuwste aanwinst van de stad: Rura. Relaxen aan de Roerkade bij door locals geliefde formules als Escobar, de Kade, OpSjtap, Bistro TWO (inclusief rooftop!) en de Pauw. Een specialkunstde vele beachclubs rondom de Maasplassen. Oer-Hollandse terrassen op een van de vijf pleinen, elk met een eigen karakter en een diversiteit aan horecaformules. Koffiedrinken bij Coffeelovers, Baristas of Beachclub Koerszuid. De keuze is reuze, alleen al daarom zou je een dagje langer blijven.

Beleving voor jong en oud

Zijn het niet de winkels, terrasjes en vakantiegangers die de straten van Roermond vullen, dan wel een van de vele festiviteiten die de stad op grote schaal organiseert. Een wekelijkse (vers)markt op woensdag en zaterdag, de vaste Kioskconcerten op het Munsterplein, de populaire Sjoemelmert, ROERMONDVOL Oldtimers voor de autoliefhebbers, moderne muziekfestival Solar en straatmuzikanten die deze zomer nog meer sfeer brengen naar de Roerstad.

Langs het water

Water stroomt als een ader door Roermond. Letterlijk en figuurlijk. En dat is iets om volop van te genieten, actief op het water of al nippend van een goed glas wijn, met de zonnestralen op je snoet. In het centrum van Roermond is het de Roer die het uitzicht blauw kleurt en ontelbare idyllische en romantische plekjes aan het water biedt. Plekjes waar het veelal heerlijk toeven is op hippe en gezellige terrassen of in de privacy van je eigen (of gehuurde) boot of sloep. Loop je iets verder, weg van de drukte van de stad, vullen de omvangrijke Maasplassen het decor. Deze watervlaktes bieden alle ruimte voor bedrijvigheid, prachtige uitzichten en verkoeling op warme zomerdagen. Rondom de Noordplas, anno 2022 beter bekend als Area-X, kun je de mogelijkheden van het water in het bijzonder ervaren.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.