Home > Jumping Indoor Maastricht > Topsport in de piste van Jumping Indoor Maastricht

Topsport in de piste van Jumping Indoor Maastricht

Wereldbeker mennen
Eén van de hoogtepunten is wereldbeker mennen op vrijdag- en zaterdagavond. Vorig jaar werd de wereldbeker mennen met groot enthousiasme ontvangen en de tribunes stonden op hun kop tijdens de twee spectaculaire wedstrijden. De Nederlandse topmenner Koos de Ronde zorgde op de zaterdagavond voor een schitterende afsluiting van de eerste editie van de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Maastricht. De Ronde troefde in een zinderende strijd de Australische Wereldbekerkampioen Boyd Exell en IJsbrand Chardon af.

De 42-jarige menner uit Zwartewaal: „Gaaf dat de organisatie een wereldbekerwedstrijd heeft georganiseerd, het programma was gaaf, het publiek was gaaf en het was natuurlijk ontzettend gaaf dat ik won. Het was een super mooie wedstrijd en het is altijd kicken als je als laatste starter wint. Ik kijk nu al uit naar november.”

De nieuwe jonge ster van de mensport is Bram Chardon. De zoon van IJsbrand werd in augustus Europees Kampioen en wordt uiteraard ook aan der start verwacht in het MECC.

Longines Trophy
Op zondagmiddag kan het publiek genieten van de springsport op het hoogste niveau. Vorig jaar won de Ierse topruiter Bertram Allen. Door de jaren heen wisten grote namen als Ludger Beerbaum, Franke Sloothaak, Meredith Beerbaum-Michaels, Maikel van der Vleuten, Roger-Yves Bost, John Whitaker, en de gebroeders Philippaerts deze Grote Prijs van Maastricht te winnen.

Ook op de vrijdag en zaterdag wordt er voor diverse prijzen gesprongen door de beste ruiters van dit moment.

Jean-Francois Pignon
Spectaculair wordt ongetwijfeld ook de paardenshow van de Fransman Jean-François Pignon. 

Hij komt met zijn nieuwe programma ‘Black and White’, waarbij hij niet alleen zijn bekende groep schimmels meebrengt maar ook zes zwarte merries zal presenteren. Jean-François Pignon was tijdens de 25e editie van JIM in 2014 ook al te bewonderen in het MECC in Maastricht.

Pignon gaat op een heel eigen, natuurlijke manier om met zijn paarden en weet daarmee een heel artistieke presentatie neer te zetten.   

JIM-directeur Frank Kemperman: „Jean-François is een echt fenomeen. Wat hij met zijn paarden kan, dat kan geen ander. Dit jaar bij het CHIO Aachen was hij de absolute ster van de openingsceremonie. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag en -avond zal hij laten zien wat horsemanship is.”

Het exacte programma vind je via de onderstaande link:
http://bit.ly/33x1GpZ

_________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.