Home > Society > Help Limburg de zomer door met #liefvoorlimburg

Help Limburg de zomer door met #liefvoorlimburg

Samen staan we sterk(er). Dat bleek vorige week, toen honderden vrijwilligers de handen ineensloegen om het water buiten te houden. Het komt ook naar voren uit de actie die hotellier Martin Hendricks in het leven roept voor de wederopbouw van huizen en bedrijven in Limburg.

 

Het lukte hulpverleners, vrijwilligers, bewoners en ondernemers op sommige plekken om het water buiten te houden. Op andere plekken mocht de hulp niet baten. De schade én het verlies zijn dan ook groot. Vooral in Valkenburg, Meerssen en Venlo bereikte het water ongekende hoogtes. Midden in het toeristenseizoen is de impact groot en ongekend, zeker na de coronacrisis van de afgelopen anderhalf jaar. Genoeg reden om getroffen ondernemers en particulieren een hart onder de riem te steken, vindt Martin Hendricks, een van de grotere Zuid-Limburgse hoteliers. Hij roept Limburgse ondernemers, in welke branche dan ook, op om de komende periode een gedeelte van hun omzet ter beschikking te stellen van Giro 777, het nationale bankrekeningnummer waarop inmiddels ruim 5,2 miljoen euro is binnengekomen, geld dat is bedoeld voor de wederopbouw van getroffen gebieden

 

Hendricks is directeur/eigenaar van Black Label Hotels, een jonge hotelgroep met in totaal vier vestigingen in Valkenburg en Sittard. Een van zijn Valkenburgse zaken is zelf door de watersnood getroffen, met aanzienlijke materiële schade tot gevolg. ,,Maar de ondernemers in het centrum van Valkenburg zijn er veel erger aan toe. Het ziet ernaar uit dat zij in deze altijd weer drukke zomerperiode het grootste deel van hun omzet mislopen. Geld dat ze toch al hard nodig hadden om de verliezen van de coronacrisis deels in te lopen.” Zelf stort hij 10 procent van de kameromzet die hij genereert via zijn eigen boekingskanalen op Giro 777.

Ook Hotels.nl, de grootste nationale boekingssite van Nederland heeft zich bij #liefvoorlimburg aangesloten. Zij helpen de actie verspreiden op alle mogelijke kanalen, zoals de website, social media en nieuwsbrieven, om op deze manier de actie maximale zichtbaarheid te geven. Daarnaast levert ook het bedrijf zelf een financiële bijdrage.

Hendricks’ #liefvoorlimburg kan eveneens rekenen op steun van Chapeau, dat eveneens zijn kanalen ter beschikking stelt om zijn idee te promoten en andere ondernemers op te roepen het idee van de eigenaar van Black Label Hotels te volgen.

De deelname van Chapeau, dat zich van oudsher richt op het goede leven in Nederlands- en Belgisch Limburg, beperkt zich evenwel tot de verspreiding van de positieve boodschap die uitgaat van het idee. ,,Het is nadrukkelijk niet zo dat wij op welke manier dan ook gaan controleren of donateurs zich wel aan hun toezegging houden”, aldus Demy Janssen, die bij Chapeau de coördinatie van het publicitaire deel van de actie voor haar rekening neemt.

Datzelfde geldt voor initiatiefnemer Martin Hendricks. ,,Wat mij betreft is het een blauwe ogen-initiatief. Ik ga ervan uit dat wie meedoet Limburg een warm hart toedraagt door zijn steentje bij te dragen. Controleren moet niet nodig zijn. Wij doen het in elk geval niet. Vrijwel iedereen in de branche heeft het op dit moment lastig, dus iedereen weet wat een ongelooflijke ramp als deze voor een impact kan hebben.”

Ben jij lief voor Limburg? Spaar jij een klein stukje van je omzet voor de wederopbouw van huizen en bedrijven in Limburg?

Laat ons weten op welke manier jij dat doet en wij zorgen dat iedereen ervan weet!

Selecteer een geldig formulier
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu