Home > Mode en Beauty > Maastrichtse kledingzaak Sketch. opent tweede vestiging

Maastrichtse kledingzaak Sketch. opent tweede vestiging

Een modezaak voor vrouwen én voor mannen, die niet zou misstaan in wereldsteden als Londen, Barcelona en Parijs. Zo luidde in het voorjaar van 2018 het oordeel van modekenners bij de opening van Sketch. in de Bredestraat, vlakbij het Onze Lieve Vrouweplein in het centrum van Maastricht. Bijna drieënhalf jaar later – en een schat aan ervaring rijker – opent eigenaar Luc Jongen een tweede vestiging in het Belgische Maaseik.

Collectie

Ook in deze tweede vestiging wordt het assortiment gekenmerkt door luxe kledingstukken van vooraanstaande Italiaanse, Franse en Amerikaanse merken. Belangrijk verschil is dat er in Maaseik sprake is van een aantal toevoegingen aan de collectie. Het gaat daarbij om brands die Sketch. om redenen van concurrentie niet in Nederland mag voeren, maar in België wel. Voorbeelden zijn IRO, Ganni en Harris Wharf London.

De nieuwe winkel – die qua interieur wat minder klassiek en chique oogt dan de zaak op de begane grond van de voormalige Maastrichtse schouwburg La Bonbonnière, maar daarentegen wat strakker is (met veel gebruik van hout) – opent zaterdag 23 januari de deuren. ,,In België is op dit moment alles gewoon geopend”, aldus Jongen. ,,Dat betekent dat er voor ons geen beletsel was om nu de stap te zetten. Waarbij we natuurlijk wel rekening houden met de geldende veiligheidsmaatregelen.”

Covid-19

Dat Sketch. vanaf deze week beschikt over een tweede vestiging is ironisch genoeg te danken aan de coronacrisis, legt Jongen uit. ,,We hebben het afgelopen jaar genoeg tijd gehad om na te denken over wat we wilden. We hebben die tijd benut om het allemaal ook in gang te zetten. Ik en mijn team geloven echt dat de retail nog alle toekomst heeft. Zeker als het gaat om zaken met een min of meer exclusief assortiment.”

Klanten komen bij Sketch. niet alleen om te winkelen, maar ook voor een stuk beleving, aldus Jongen. ,,Ze willen de exclusieve items die wij verkopen van dichtbij zien, aanraken, voelen en natuurlijk passen. Liefst in combinatie met een praatje, een stuk advies, een kopje koffie of een glaasje wijn. Voor zover wij het kunnen inschatten, wordt shoppen steeds meer onderdeel van een compleet dagje uit: mensen komen naar een stad als Maastricht om exclusief te winkelen en koppelen daar meteen een leuke lunch of een mooi diner aan vast. Horeca en retail zijn in Maastricht heel erg met elkaar verbonden.”

Waarom dan toch een tweede vestiging in België? ,,Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met het feit dat er in Maastricht redelijk veel winkels zijn met een assortiment op het hoogste niveau”, aldus Jongen. ,,In het deel van België dat wij vanaf zaterdag bedienen is dat minder het geval. Maar nog veel belangrijker is dat de Belgische consument de afgelopen jaren een enorm belangrijke rol gespeeld heeft in het bestaan van Sketch. Een uitbreiding over de grens lag daardoor het meest voor de hand.”

Bosstraat 38, 3680 Maaseik (BE) – sketch-store.com 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.