Home > Kunst en Cultuur > Zomeropera stelt programma een jaar uit

Zomeropera stelt programma een jaar uit

Zomeropera Alden Biesen gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie van het succesvolle jaarlijkse evenement op het terrein van de vroegere landscommanderij in Bilzen bekendgemaakt. Gelet op de beperkingen die gelden in verband met het corona-virus (België zit in elk geval tot 19 april vrijwel compleet op slot) is het hele programma verplaatst naar volgend jaar. 

Het zomeropera-seizoen zag er veelbelovend uit. Op het programma stonden 24 voorstellingen van Madama Butterfly (Puccini), acht voorstellingen van de als ‘wervelend’ aangekondigde kinderproductie ‘Anders dan Anders(en)’ en een  slotconcert onder leiding van de Belgische politicus en voormalig NAVO-topman Willy Claes, tevens voorzitter van Zomeropera Alden Biesen. De uitstekende start van de ticketverkoop gaf ook aan dat de programmatie aansloeg bij het grote publiek.

Ondanks het feit dat de Belgische overheid nog geen uitspraak heeft gedaan over het doorgaan van publieke manifestaties in de maanden mei en juni, wilden ze bij de Zomeropera niet langer wachten met het nemen van een besluit. ,,De repetities zouden beginnen op 27 april, de eerste voorstelling stond gepland op donderdag 21 mei en het doek zou op 23 juni vallen”, aldus zakelijk directeur Martine Cuyvers. ,,We koesterden lange tijd nog de hoop om alles te laten doorgaan, maar de realiteitszin en vooral onze maatschappelijke verantwoordelijkheid lieten ons geen andere mogelijkheid. De aanvang van de repetities zou nog in de periode van quarantaine vallen en ook gereputeerde internationale artiesten zouden niet tijdig tot in ons land geraken.”

Gelet op dit alles heeft de organisatie besloten het hele programma te verschuiven naar mei en juni 2021, zegt Martine Cuyvers. ,,Het besluit is genomen in samenspraak met onze voorzitter Willy Claes en de raad van bestuur. Onze regisseur Frank Van Laecke en dirigent Frederico Santi zijn volgend jaar beschikbaar. Net als een aantal van de solisten, onder wie Barbara Haveman, Marco Moncloa, Albrecht Pöhl, Emilio Marucci en Hanne Roos. Zij hebben hun deelname al bevestigd. Een aantal solisten moet zijn agenda nog nakijken, maar we zijn er nu al gerust op dat we ook volgend jaar een topcast kunnen presenteren.”

Intussen krijgt iedereen die al een ticket heeft gekocht een bericht waarin staat hoe het geld kan worden teruggevraagd.

Zie voor verdere informatie: www.zomeropera.be of www.aldenbiesen.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.