Home > Kunst en Cultuur > Verrassende start schritt_macher Festival

Verrassende start schritt_macher Festival

Het dansfestival schritt_macher, dat ruim een maand lang wordt gehouden in Parkstad en de regio’s Aken en Eupen, ging in het Parkstad Theater in Heerlen verrassend van start.

Het internationaal succesvolle choreografenduo Imre en Marne van Opstal uit het Noord-Limburgse Velden, zorgde voor de productie Voodoo Waltz, een mix van dans en toneel, uitgevoerd door acteurs van het Schauspielhaus Bochum en dansers van het Hessisches Staatsballett. Het thema was ‘de complexiteit van de hedendaagse samenleving, hetgeen zorgde voor een bij tijd en wijle zwaar maar nauwkeurig aangezette uitvoering. Opvallend was zeker de rol van acteur Pierre Bokma, die moest zien te worstelen met de dubbelrol van man en vrouw.

Het in groten getale aanwezige publiek kon de uitvoering zeer waarderen en een deel bleef na afloop nog even zitten voor een podiuminterview met de Limburgse choreografen.

Janine Dijkmeijer toonde zich op haar gemak in haar dubbelrol van algemeen directeur van de Parkstad Limburg Theaters en de artistiek leider van schritt_macher. „Ik kom uit de danswereld, dus voor mij is dit een geweldige gelegenheid, zeker met zo’n opening. Ik ken Imre en Marne al lang en ik hoefde me geen zorgen te maken over het hoge niveau dat zij altijd weten te bereiken.”

Dijkmeijer zegt inmiddels goed geland te zijn in Heerlen, waar ze Bas Schoonderwoerd is opgevolgd. „Wat dat betreft kwam ik een gespreid bedje. De organisatie stond al als een huis, dat maak je niet vaak mee. Op die basis kan ik verder en uiteraard maak ik samen met het hele team eigen en soms nieuwe keuzes.”

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.