Home > Kunst en Cultuur > Topwerken op tentoonstelling van Het Kunstuur in Hasselt

Topwerken op tentoonstelling van Het Kunstuur in Hasselt

De interactie tussen erfgoed en oude schilderkunst, zo kun je de tentoonstelling van Het Kunstuur het best onderschrijven. Die loopt voor het eerst gelijktijdig in Roeselare, Mechelen en Hasselt. Je krijgt er 28 Belgische topwerken te zien uit de periode 1850 – 1950. Een periode die heel rijk was aan diverse kunststromingen. De werken komen uit privécollecties, bruiklenen bij banken en ook via stichtingen of musea. Ze worden vaak voor het eerst getoond of waren eerder te zien op gerenommeerde tentoonstellingen in het buitenland.

Bij elk schilderij vertellen bekende en minder bekende Vlamingen, waaronder Alexander De Croo, Phara de Aguirre, Arno, Dirk De Wachter en Jo De Meyere over hun band met het kunstwerk of de kuntenaar. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor één uur betoverende kunst in het historisch stadhuis, aan het Groenplein in Hasselt. En dit tot Pasen 2024. Curator en studio-100 topman Hans Bourlon mikt samen met broer Joost, op 20.000 bezoekers in elke vestiging. In Hasselt knipten ze alvast het lint door voor de feestelijke opening in gezelschap van burgemeester Steven Vandeput, schepen van cultuur Nele Kelchtermans en genodigden.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.