Home > Kunst en Cultuur > TEFAF meldt goede resultaten met eerste online-beurs

TEFAF meldt goede resultaten met eerste online-beurs

De kunstbeurs TEFAF meldt goede resultaten bij de eerste online-beurs, die afgelopen dagen gehouden is. De beurs kwam in plaats van de fysieke herfsteditie van TEFAF New York.

De organisatie heeft het over zo’n 30.000 bezoekers van het speciale digitale platform. Ook zijn veel belangrijke kunstwerken online verkocht.

Dat was onder meer het geval bij Di Donna Galleries uit New York, dat het schilderij ‘Woman Standing’ van Vilhelm Hammershoi aan de man wist te brengen voor 5 miljoen dollar. De antiquair Endlich uit Haarlem verkocht een zeldzame boekomslag van rond het jaar 1600. Galerie Borzo uit Amsterdam kon een minimalistisch werk van Jaap Wagemaker (‘Mur vivant’) van de hand doen.

„Er deden bijna 300 handelaren mee aan deze digitale editie en er werden veel verkopen gemeld”, zegt Charlotte van Leerdam, directeur van TEFAF. „We zijn heel blij dat we dit initiatief hebben genomen en constateren dat de deelnemers tevreden zijn.”

Franck Prazan van de Parijse galerie Applicat-Prazan verkocht het schilderij ‘Woenstijnmannetje’ van Karel Appel. „TEFAF Online is een perfect podium gebleken. Alleen maar gekeurde topstukken van de beste kunstenaars, gepresenteerd door de beste kunsthandelaren uit heel de wereld.”

Tijdens de eerste online-beurs van TEFAF mocht elke deelnemer slechts één kunstwerk presenteren. De verwachting is dat dit in de nabije toekomst verruimd zal worden. De eerstvolgende online-beurs is voorzien ten tijde van TEFAF Maastricht, die van eind mei tot en met begin juni 2021 gehouden zal worden. De bedoeling is dat dan ook weer een fysieke beurs georganiseerd zal worden, zoals altijd in MECC Maastricht. In New York was dit jaar vanwege corona geen fysieke beurs mogelijk.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.