Home > Kunst en Cultuur > Par’Course: wielrennen, eten en slapen

Par’Course: wielrennen, eten en slapen

Auteur: Maarten van Laarhoven

Par’Course. Dat is de naam van het nieuwe belevingscentrum dat projectontwikkelaar Wyckerveste ontwikkelt in de voormalige Leeuw-brouwerij  in Valkenburg aan de Geul. Met de renovatie en nieuwbouw van het complex is een investering gemoeid van ruim 20 miljoen euro. De ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg.

Het plan voor de ingrijpende renovatie en nieuwbouw is ontworpen door  MoederscheimMoonen Architects, een Rotterdams architectenbureau met Limburgse wortels.

Par’Course rust grofweg op twee pijlers: food en sport. Food XP (deze afkorting staat voor ‘experience’, oftewel ‘beleving’) krijgt een plek in het monumentale brouwerijgebouw en moet uitgroeien tot een gastronomisch centrum rondom Limburgse producten.

Sport XP, de tweede pijler, bestaat uit een nieuw hotel met 65 kamers, een event center en een sportcentrum met de focus op wielrennen en alles wat daarmee samenhangt.

Shimano Europe in Eindhoven, onderdeel van het Japanse Shimano Inc., gespecialiseerd in de productie van onder meer vismateriaal, skimateriaal en fietsonderdelen, heeft aangekondigd een Experience Center te vestigen in het Sport XP. In het belevingscentrum, waar ook een fietsverhuurcentrum wordt gehuisvest, kan het publiek fiets- roei- en hengelapparatuur testen.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu