Home > Kunst en Cultuur > Overzichtstentoonstelling celebrity fotograaf Terry O’Neill in Fotomuseum aan het Vrijthof

Overzichtstentoonstelling celebrity fotograaf Terry O’Neill in Fotomuseum aan het Vrijthof

Ruim 125 portretten van de beroemde Britse fotograaf Terry O’Neill zijn volgend jaar acht maanden lang in Maastricht te zien. De expositie FAMOUS toont iconische foto’s van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit met name de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Naast exclusieve colourised editions ligt de focus op klassieke zwart-wit portretten.

Terry O’Neill (1938-2019) is wereldwijd een van de meest iconische en invloedrijke fotografen van de afgelopen 60 jaar. Ook leden van de Britse koninklijke familie en prominente politici stonden voor zijn camera. Met zijn ongedwongen, intieme foto’s liet hij de menselijke kant van celebrities zien.

O’Neill fotografeerde The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie en Elton John in hun beginjaren. Portretten van Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en Faye Dunaway, met wie hij enkele jaren getrouwd was, behoren tot zijn bekendste foto’s. Ook supermodellen als Jean Shrimpton, Christy Turlington en Kate Moss ontbreken niet. Terry O’Neill werkte voor de grootste dagbladen en magazines ter wereld zoals Newsweek, TIME, Vanity Fair en Vogue. Het omvangrijk en beeldbepalend oeuvre van O’Neill is gebundeld in talrijke fotoboeken. De National Portrait Gallery in Londen heeft tachtig portretten in haar collectie.

De tentoonstelling is samengesteld rondom de thema’s film, muziek en mode. De karakteristieke stijlkamers en kabinetten van het monumentale museum vormen een stijlvol decor.

FAMOUS by Terry O’Neill is van 4 februari tot en met 10 september 2023 te zien in Fotomuseum aan het Vrijthof. fotomuseumaanhetvrijthof.nl

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.