Home > Kunst en Cultuur > Online opening kunstdepot SCHUNCK

Online opening kunstdepot SCHUNCK

SCHUNCK opent transparant kunstdepot

Het SCHUNCK Museum in Heerlen heeft er een nieuwe attractie bij in de vorm van een kunstdepot dat in het met glas overkapte Atrium te vinden is.

Achter een glazen wand kunnen de bezoekers via een op afstand te besturen schuifsysteem een aantal kunstwerken voorbij laten komen.

In het Atrium is gelijk met de opening een expositie gestart onder de naam Jacobs DZroom / Nic. Tummers een ode aan deze in 2020 overleden beeldhouwer en architect.

Een van de sprekers bij de opening van het kunstdepot van SCHUNCK was architect Wiel Aretz, die ondanks zijn internationaal succesvolle carrière zijn Heerlense roots niet verloochent.

„SCHUNCK beschouw ik als de huiskamer van Heerlen en ik heb veel te danken aan deze stad, met name ook van Nic Tummers.”

De opening werd verricht door gouverneur Emile Roemer, onder het toeziend oog van onder meer directeur Kor Bonnema, artistiek leider Fabian de Kloe, Stijn Huijts (directeur Bonnefanten), wethouder Jordi Clemens, Janine Dijkmeijer (directeur Parkstad Limburgs Theaters) en haar voorganger Bas Schoonderwoerd.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.