Home > Interieur > Heerlijk huis voor de toekomst

Heerlijk huis voor de toekomst

Na jarenlang ruim te hebben gewoond en nu met de kinderen uit huis, was het voor Maarten en Hetty tijd voor een nieuwe stap. Ze schakelden een architect in en gingen aan de slag om hun eigen project droomhuis te realiseren. Een heerlijk huis  om oud in te worden.

In 2017 kocht het koppel een perceel in het Brabantse Deurne, pal over de grens met Limburg. Belangrijk voor hen was om na te denken over de toekomst. Dit moest het huis worden waarin ze samen verjaren. Het liefst hun laatste huis. Dan denk je al snel aan een bejaardenwoning, wat niet heel sexy klinkt. Niets blijkt minder waar. Bij binnenkomst merk je meteen waarom het stel hier zo graag woont. Het WOW-effect ligt op de loer als je de fijne details van het huis bewondert. Het eerste dat opvalt is de perfecte combinatie van gezelligheid met moderniteit en strakke afwerking. Een verbinding die vaak lastig te realiseren is. De sfeer is eigentijds en het gevoel van harmonie en fijne energie neemt de overhand. De hoeveelheid natuurlijke lichtinval speelt hierin zeker een rol. De grote glazen achterzij-de van de leefruimte en de buitendouche in de hoek van de tuin zorgen voor L.A. vibes; een perfecte verbinding tussen binnen en buiten. Toch had het koppel zo z’n twijfels bij de start, met name over het indelen van de leefruimte.

Twijfels bij de start

Het bouwen van een huis brengt zoveel andere aspecten met zich mee dan het kopen van een bestaande woning. Dit ondervonden Hetty en Maarten ook. Zo ontstond er een lichte twijfel toen ze de eerste tekeningen – plattegrond en 3D-tekening – van de architect ontvingen na de koop van hun perceel. Hadden ze er wel goed aan gedaan dit project zo te beginnen? En vooral: hoe moesten ze in hemelsnaam de vierkante leefruimte indelen in een keuken, eetdeel, zithoek en werkplek? Ze lieten hun gedachten even rusten. Onder-tussen kreeg Hetty een interieurboek cadeau en las dit in één ruk uit. Hierna wist ze precies wie ze voor deze klus moest benaderen: de auteur van het boek, binnenhuisarchitect Doret Schulkes. Hetty’s passie voor stijlvol wonen plus de kennis van Doret bleken een match made in heaven.

Hotspot van het huis

Na enkele gesprekken met architect Eugène van den Acker en Doret Schulkes kwamen zij tot een indeling met een blok, die voor een kleine afscherming van de keuken naar de zithoek zorgt en de ruimte op een praktische en sfeer-volle manier verdeelt met de haard in het midden van de kamer.Het is het favoriete plekje van het huis geworden voor Maarten en Hetty. Wat direct opvalt in deze ruimte is het bijzondere dak met een opvallende V-shape. Daarnaast springt het hoge plafond in het oog dat een gevoel van luxe en ruimtelijkheid uitstraalt. Er gaat zoveel rust uit van dit huis.

Douchen in de buitenlucht

Vanuit de master bedroom loop je zo de tuin in naar de beschutte regendouche. Niemand die je ziet. Ook weer een bijzonder plekje voor het echtpaar. Het gevoel van vrijheid vindt het stel heerlijk. „Het blijft genieten als je ’s ochtends bij de ochtenddauw de warme damp uit de douche ziet komen”, aldus Maarten. Voor zijn vrouw is het comfort van het onderhoud zeker zo belang-rijk: in tegenstelling tot een reguliere douche hoef je een buitendouche amper schoon te maken.Kijk je tijdens het douchen over je schouder dan zie je de Japanse es als groene eyecatcher midden in de tuin staan. Ook valt het stoere metselwerk op, waarbij de voegen ontbreken. De handgebakken grijze stenen lopen van bui-ten een stukje door naar binnen als een soort pilaren. Het draagt bij aan een mooie balans. De stenen doen denken aan de Brooklyn-stijl en geven een sfeervolle touch aan de ruimte.

Op hoge leeftijd jong wonen

In het huis is rekening gehouden met de latere levensfase van de bewoners zodat ze met veel plezier hier kunnen blijven wonen. Zo heeft de badkamer een ruime douche met high-end zitbankje. De douche is voorzien van infrarood licht dat spier- en pijnklachten vermindert en bevat een uv-lichtfunctie die de vitamine D aanmaak bevordert. Het perfecte middel te-gen een winterdepressie en ideaal wanneer de zon opzoeken lastig wordt. In dezelfde ruimte bevindt zich een verfrissende wc-douche. Ver-der is het hele huis gelijkvloers zonder drempels. Ook is het huis voorzien van een ruime gastenkamer. Ideaal voor als de kinderen of kleinkinderen willen blijven slapen. Technische gemakken, zoals de zonwering die werkt op stembediening, ontbreken niet in deze woning, die gebruiksgemak en woonconform combineert met de uitstraling van een droomhuis.

Doretschulkens.nl

show auteur

Auteur: Yoëlle Smith

Fashionista met een open mind voor inspiratie

Yoëlle Smith

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu