Home > Interieur > Maastricht Porselein Winkel: alles voor een stralende tafel

Maastricht Porselein Winkel: alles voor een stralende tafel

De coronacrisis heeft veel persoonlijk en zakelijk leed veroorzaakt, maar in sommige sectoren ook gezorgd voor een aantal positieve trends. Een zo’n ontwikkeling is dat steeds meer mensen ontdekken wat een feest het is om het thuis gezellig te maken, bijvoorbeeld met een mooi gedekte tafel, zegt directeur Lucien Franssen van Maastricht Porselein Winkel in Eijsden. ,,We hebben de afgelopen tijd heel veel mensen van deskundig advies kunnen voorzien. Ik kan wel zeggen dat we in dit segment van de markt sterker gegroeid dan we ooit hadden durven hopen.”

De groothandel annex winkel in onder meer serviesgoed, glazen en bestek –  met ook een vestiging in de Rechtstraat in Maastricht – is met name in Limburg en in Noord-Brabant alweer jarenlang een gewaardeerde partner van de horeca. ,,Die samenwerking blijft voor ons van groot belang, ook al omdat we er veel energie uithalen. Wij vinden het heerlijk om aan de hand van onze spullen een bijdrage te kunnen leveren aan de sfeer en de uitstraling van een zaak waar mensen graag naartoe gaan om een fantastische middag of avond te kunnen beleven. Je geeft daarmee als het ware een visiekaartje af. Wellicht is dit ook een van de redenen dat steeds meer particulieren ons weten te vinden. Daar zijn we heel blij mee, want met de met de horeca een groot deel van het afgelopen jaar op slot, hebben zij voor stabiliteit gezorgd.”

De enorme belangstelling – en herwaardering – voor uitgebreid tafelen in de eigen, vertrouwde omgeving, heeft in het geval van de Maastricht Porselein Winkel ook een andere trend te zien gegeven, constateert Franssen. ,,Mensen – en horecabedrijven – komen niet alleen bij ons omdat ze spullen nodig hebben. Voor serviesgoed, glazen en bestek kun je immers overal terecht. We zijn er inmiddels is dat men ons vooral ook opzoekt vanwege onze deskundigheid.”

Wie een etentje op niveau in de huiselijke sfeer wil aankleden met professionele spullen, heeft bij Maastricht Porselein Winkel een ruime keuze, aldus Franssen. ,, Via de website Maastrichtporseleinwinkel.nl kunnen we zo’n 5000 artikelen rechtstreeks uit voorraad leveren. We hebben eigenlijk alles in huis voor een stralende tafel. Toch kan ons uitgebreide assortiment in bepaalde gevallen ook zorgen voor een zekere mate van keuzestress. Die nemen we graag weg door onze klanten bij de hand te nemen. Bijvoorbeeld door er in een persoonlijk gesprek achter te komen waar iemands wensen liggen, aan welke prijsklasse mag worden gedacht en niet in de laatste plaats wat iemand mooi vindt.”

Net zoals iedereen zo zijn voorkeur heeft voor een bepaald soort restaurant – de ene persoon geniet van de luxe van een sterrenzaak, terwijl de ander zich meer op zijn gemak voelt in een eenvoudige bistro of eetcafé – is ook een mooi gedekte tafel vaak een kwestie van smaak. ,,Het is eigenlijk net als met de inrichting van je woning. De een houdt van klassiek, terwijl de ander zweert van modern. Een combinatie kan natuurlijk ook, net zoals in de mode een vintage jasje heel goed kan passen bij een eigentijdse broek. Bij de Maastricht Porselein Winkel zorgen we ervoor dat alles op elkaar is afgestemd. We neme graag alle tijd om te goed te luisteren naar onze klanten, zodat ze met een goed gevoel – en uiteraard met zorgvuldig uitgekozen spullen – de deur uitgaan.”

Zoerbeemden 16e, Eijsden – mp-winkel.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.