Home > Interieur > Je eigen ‘mancave’ inrichten? Zo begin je eraan!

Je eigen ‘mancave’ inrichten? Zo begin je eraan!

Staat er thuis een kamer, kelder, tuinhuis of dergelijke leeg? Gebruik die ruimte dan nuttig: maak er een zogenaamde mancave van. Een plek waar je je kunt terugtrekken met je vrienden en waar jullie – zonder je familieleden te storen – gezellig kunnen samenzijn, filosoferen over het leven, genieten van een goede whisky, wordt gegamed, en de nodige sportwedstrijden worden bekeken. Wij geven vijf tips voor een mancave die niet alleen functioneel, maar ook stijlvol is.

Personaliseer de ruimte

Jouw persoonlijke ruimte, dus mag jouw ‘grot’ ook jouw persoonlijkheid uitstralen. En daarbij is niks fout; ga je voor de volledige voetbalkantine experience, voel je meer bij de corner office van Suits hoofdrolspeler Harvey Specter of houd je het liever simpel? Jouw plekje, dus geen enkele keuze is fout, zolang je maar dicht bij jezelf blijft. Dan heb je er uiteindelijk het meeste plezier van.

Ultiem comfort

Jouw ultieme plekje, moet optimaal comfortabel zijn. Denk daarbij aan een stevige bank en een paar relaxte stoelen. Nu heb je ze misschien nog niet nodig, maar naarmate jij – en daarmee je rug – ouder wordt ben je jezelf dankbaar! Voeg er voor de sfeer en warmte nog wat fijne kussens en dekens aan toe, en je hebt direct een plekje om te overnachten als je na een avondje met de mannen het huis niet meer inkomt… Een tip? Industriële verlichting heeft een rauwe look en zal je mancave er ook nog eens wat mooier doen uitzien.

Technologie on fleek

Mannen en technologie… zijn ze niet super geïnteresseerd in hoe en werkt en waarom, dan is technologie wel hun beste vriend voor game-sessies of favoriete sportwedstrijden. Hoe dan ook: hoe nieuwer hoe beter, en als het op formaat aan komt dan scheppen we – ook hier – graag op. Op het gebied van technologie in jouw mancave kan het eigenlijk niet gek of groot genoeg. Goede game-pc met nieuwste consoles, goede, haarscherpe HD-tv én natuurlijk een degelijke geluidsinstallatie.

Snacks

Wat is een avondje met de mannen zonder een goed gevulde koelkast? Uiteraard voor bier of andere alcoholische versnaperingen en voor bijpassende snacks en andere lekkernijen.  Installeer een kleine bartafel met een minibar of een koelkast in je mancave, zodat je altijd drank en snacks bij de hand hebt.

Geluidsisolatie

Rekening houden met je gezinsleden of zelf vooral geen last hebben van de rest van de familie? Denk dan aan geluidsisolatie! Dit kan zo simpel zijn als het ophangen van wat dikke gordijnen of het plaatsen van tapijten op de vloer. Zo kun je zonder zorgen keihard lachen om de nieuwste comedy special of je favoriete actiescènes beleven.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.