Home > Interieur > Maastricht Porselein Winkel ziet veel nieuwe horeca ontstaan

Maastricht Porselein Winkel ziet veel nieuwe horeca ontstaan

Maastricht Porselein Winkel in Eijsden heeft het afgelopen jaar fantastisch gedraaid. De horeca en de retail waren weliswaar een flink deel van de tijd op slot, maar het aantal onlinebestellingen rees de pan uit. ,,Dat kwam onder andere doordat particuliere klanten in de gaten kregen hoe geweldig het kan zijn om thuis je tafel net zo mooi aan te kleden als in een restaurant”, vertelt directeur Lucien Franssen. ,,Vaak resulteerde dat in de aankoop van de prachtigste serviezen, mooi fonkelend glaswerk en niet te vergeten stralend bestek.”

De zakelijke rek is er voor Maastricht Porselein Winkel nog lang niet uit. Nu de coronacrisis grotendeels onder controle is, heeft ook een groot deel van de horeca zin om de handen weer eens flink uit de mouwen te steken, constateert Franssen. Ook dit geven vertaalt in de aanschaf van mooie, nieuwe spullen, in dit geval door restaurants. ,,Ook op dit punt worden onze verwachtingen volledig overtroffen. We hadden er voorzichtig rekening mee gehouden dat de horeca de eerstkomende tijd terughoudend zou zijn met het doen van investeringen, maar het tegendeel blijkt waar: nu het land langzaam weer tot leven komt, is er kennelijk voldoende vertrouwen om op alle vlakken stevig door te duwen en ervoor te gaan.”

Verschil maken

Opvallend is ook het grote aantal nieuwe professionele klanten dat zich door Franssen en zijn team van deskundig advies laat voorzien. ,,Wij zien in de markt veel nieuwe horecazaken, vaak wel twee of drie per week. Vaak gaat het om initiatieven van jonge mensen, die juist nu kansen zien om voor zichzelf te beginnen. Vaak doen ze dat met hulp van investeerders die niets aan het toeval willen overlaten. Dat betekent dat er relatief veel geld beschikbaar is voor hetgeen waar wij als groothandel in gespecialiseerd zijn: mooie spullen waarmee je als horecazaak het verschil kunt maken, op basis van een gedegen advies. Als wij van mening zijn dat een bepaalde stijl niet past bij de uitstraling van de zaak, zeggen wij dat eerlijk. Kennelijk wordt dat gewaardeerd. Veel klanten die voor het eerst bij ons komen, vertellen dat ze ons hebben gevonden op basis van een aanbeveling van iemand anders. Mond-tot-mondreclame dus.”

Groeimarkt

De goede naam die Maastricht Postelein Winkel in de loop der jaren heeft opgebouwd, zorgt er inmiddels voor dat klanten van heinde en verre komen. ,,Hoewel het gros van de horecaklanten met wie we samenwerken in Limburg en Noord-Brabant is gevestigd, leveren door het hele land. Daarnaast zijn we erg actief in Belgisch Limburg. Ook het Duitse grensgebied is voor ons een groeimarkt.”

Wie een etentje op niveau in de huiselijke sfeer wil aankleden met professionele spullen, heeft bij Maastricht Porselein Winkel een ruime keuze, aldus Franssen. ,, Via de website Maastrichtporseleinwinkel.nl kunnen we zo’n 5000 artikelen rechtstreeks uit voorraad leveren. We hebben eigenlijk alles in huis voor een stralende tafel.”

De directeur van Maastricht Porselein Winkel realiseert zich terdege dat het uitgebreide assortiment een aanleiding kan zijn voor keuzestress. ,,Die nemen we graag weg door onze klanten bij de hand te nemen. Bijvoorbeeld door er in een persoonlijk gesprek achter te komen waar iemands wensen liggen, aan welke prijsklasse mag worden gedacht en niet in de laatste plaats wat iemand mooi vindt.”

Goed luisteren

Net zoals iedereen zo zijn voorkeur heeft voor een bepaald soort restaurant – de ene persoon geniet van de luxe van een sterrenzaak, terwijl de ander zich meer op zijn gemak voelt in een eenvoudige bistro of eetcafé – is ook een mooi gedekte tafel vaak een kwestie van smaak. ,,Het is eigenlijk net als met de inrichting van je woning. De een houdt van klassiek, terwijl de ander zweert van modern. Een combinatie kan natuurlijk ook, net zoals in de mode een vintage jasje heel goed kan passen bij een eigentijdse broek. Bij de Maastricht Porselein Winkel zorgen we ervoor dat alles op elkaar is afgestemd. We nemen graag alle tijd om te goed te luisteren naar onze klanten, zodat ze met een goed gevoel – en uiteraard met zorgvuldig uitgekozen spullen – de deur uitgaan.”

Zoerbeemden 16e, Eijsden – mp-winkel.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.