Home > Culinair > Sven Nijenhuis opent restaurant in Valkenburg

Sven Nijenhuis opent restaurant in Valkenburg

Sven Nijenhuis (32) begint een eigen restaurant in Valkenburg, samen met zijn partner Joëlle Boesen. Tot een dikke maand geleden was Sven Nijenhuis de chef-kok van Château Wittem. Na 3 jaar was het tijd voor een vervolgstap in zijn carrière. Inmiddels is de financiering rond en de kogel officieel door de kerk: Sven Nijenhuis en zijn vriendin Joëlle Boesen openen in het najaar van 2021 een eigen zaak in het hartje van Valkenburg, en wel in de voormalige Irene-kerk aan de Plenkertstraat.

,,Valkenburg was geen must maar we zijn wel blij dat we hier kunnen starten”, vertelt Sven Nijenhuis. „De afgelopen jaren hebben veel gastronomische restaurants in Valkenburg de deuren (noodgedwongen) gesloten. En het is jammer dat je in een stad die zo veel bezoekers trekt, nergens op een culinair niveau kunt dineren of een glas wijn kunt bestellen.’’

In november openen Nijenhuis en Boesen naar verwachting de deuren van hun restaurant. Tot die tijd hebben de chef-kok en zijn vriendin – die de rol van maître zal gaan vervullen – het druk met een grondige metamorfose van de kerk. Deze brandde in het najaar van 2018 grotendeels af. Een dak is er niet en de buitenkant van de kerk – een Rijksmonument uit het jaar 1891 – moet volledig in originele staat hersteld worden. Binnen wordt de kerk helemaal opengebroken: de tweede verdieping gaat eruit en er wordt een soort vide gecreëerd. De keuken komt pontificaal midden in de zaak te staan. „Iedereen mag zien wat hier gebeurt. ‘,What you see is what you get’, dat is het idee.’’ Nijenhuis en Boesen krijgen ondersteuning van drie investeerders in dit project.

Op de kaart komen gerechten zoals we die gewend zijn van Nijenhuis: klassiek Frans met moderne kooktechnieken. ,,Het product moet spreken, smaak is belangrijk.’’

De formule heeft Nijenhuis al in zijn hoofd. ,,We gaan vanaf de opening overdag een borrel met mooie wijnen serveren. ’s Avonds een fine dining menu. We vinden het daarbij vooral heel belangrijk dat de zaak toegankelijk blijft.”

De positie van chef-kok bij het Château Wittem is inmiddels ingevuld door Guido Braeken, die van Beluga Loves You komt.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.