Home > Les Saisons Culinaires > Eet en koop lokaal, juist nu

Eet en koop lokaal, juist nu

De coronacrisis zorgt behalve voor persoonlijk leed ook voor grote economische schade. Maar gelukkig levert ze ook nieuwe inzichten op, niet alleen in Nederland. In heel Europa benadrukken overheden en brancheorganisaties, maar ook de media, het belang van korte voedselketens. Dat is niet alleen gezonder en beter voor het milieu, het zorgt er ook voor dat kleine producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten.

Het geeft bovendien de lokale economie een boost. En dat is belangrijk, zeker nu veel kleine boeren, telers en leveranciers van streekproducten de afgelopen maanden door de sluiting van de horeca een groot deel van hun omzet zijn kwijtgeraakt en het toerisme vrijwel tot stilstand is gebracht. Niet alleen restaurants, cafés en boerenbedrijven worden daardoor getroffen, maar ook de bakker, de slager, de groenteboer en andere kleine middenstanders.

Als we iets met zekerheid kunnen zeggen, dan is het dus wel dat lokaal nu belangrijker is dan ooit. Kies dus voor streekproducten, maak uitjes in de eigen regio of boek er zelfs een vakantie, proef al het lekkers van de restaurants om de hoek thuis en beleef als extraatje de schoonheid van je nabije omgeving. Koop lokaal en #supportyourlocals.

Om vorm te geven aan dit devies, én tegelijkertijd lokale ondernemers een hart onder de riem te steken, hebben Chapeau Magazine en Les Saisons Culinaires de afgelopen weken Limburgse streekproducenten en streekleveranciers in kaart gebracht.

Via www.lessaisonsculinaires.nl presenteren wij met trots een lijst met ruim 100 locaties, inclusief informatie over hun assortiment en openingstijden/mogelijkheden ten tijde van corona. Op deze manier willen we iedereen inspireren om zelf ook lokaal boodschappen te doen. Laat je de komende periode verrassen door de veelzijdige smaak van Limburg. Wij kunnen al jaren uit ervaring zeggen dat het heerlijk is.

Het vullen van deze lijst is een ongoing process, daarom nogmaals de oproep: ben/ken jij een Limburgse streekleverancier of streekproducent? Vul dit formulier in en wij zorgen dat jij/zij een plekje krijgen in het overzicht!

lessaisonsculinaires.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.