Home > Culinair > Pascal Jalhay naar Van Oys

Pascal Jalhay naar Van Oys

De bekende topchef Pascal Jalhay wordt de culinair directeur (executive chef) bij Van Oys Maastricht Retrait, het nieuwe hoteldomein op en rond Kasteel Oost in Eijsden.

De in Maastricht opgegroeide chef keert daarmee terug naar zijn roots. Zo werkte hij onder meer met Hans Snijders op Château Neercanne en met Roger Souvereyns bij Scholteshof. Jalhay maakte ruim twintig jaar geleden faam door als jongste chef in Nederland twee Michelinsterren binnen te halen in het toenmalige Amsterdamse restaurant Vermeer. Hij introduceerde destijds de combinatie van de klassieke Franse keuken met oosterse invloeden.

Niet veel later koos Jalhay voor een andere route en kreeg hij de leiding bij een groot internationaal bedrijf dat de catering verzorgt aan boord van internationale luchtvaartmaatschappijen. Dat vond hij toen beter te combineren met een gezinsleven met opgroeiende kinderen. De laatste jaren organiseerde hij kookclinics en diners op zijn eigen finca in het Spaanse Murcia.

In de nieuwe editie van Chapeau Magazine, die dinsdag gepresenteerd wordt bij La Butte aux Bois in Lanaken, vertelt Jalhay (54) dat hij er in deze levensfase aan toe is om weer actief te worden in de restaurantwereld.

„Ik krijg op het gebied van food and beverage de verantwoordelijkheid over heel het domein, maar zal me inhoudelijk vooral op de luxe bistro in het kasteel concentreren, met daarbij ook de totale inkoop en verdere gang van zaken.  Voor het aparte gastronomische restaurant op het domein zijn we bezig met een heel geschikte kandidaat met wie ik intensief zal samenwerken. Zeker de cittaslow-gedachte die bij Van Oys zal worden gevolgd, spreekt mij aan, omdat duurzaamheid in de voedingswereld steeds belangrijker wordt.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.