Home > Culinair > Kanshebbers Michelin in Belgisch Limburg

Kanshebbers Michelin in Belgisch Limburg

Komende maandag wordt in Bergen, oftewel Mons, de nieuwe Michelin-gids België & Luxemburg gepresenteerd en menige chef begint dan toch al een beetje nerveus te worden. Of er in Limburg veel gaat gebeuren, moeten we afwachten, maar er zijn zeker enkele zaken die zich al warmlopen. 

Zo kriebelt het wellicht enigszins bij Sander Spreeuwers die met zijn zaak Modest in Oudsbergen nog maar juist een jaar open is, maar toch al menige gastronoom heeft weten te verbazen. Het is misschien nog wat vroeg voor een ster, maar wie weet dat de bal toch die kant op kan rollen. 

Bij Hoeve de Bies in St. Martensvoeren is er ook een gezonde spanning voelbaar. Chef Maurice Huynen heeft na de aankoop van een oud pand eerst de mouwen opgestroopt om er bouwkundig iets goeds van te maken. En vervolgens zijn er in de keuken een paar tandjes bijgezet. Sowieso intussen hét culinaire adres in de hele Voerstreek, met volgens Gault&Millau en Chapeau Magazine ook nog het mooiste terras van heel België. Er wordt in ieder geval goed en ambitieus gekookt. Of het genoeg is voor zo’n eerste ster? We gaan het zien. 

Op zich ook wel een interessante nieuwkomer is Pajtim Bajrami met zijn zaak Otoro in Hasselt, op de plek waar eerst Luc Bellings zetelde. Zeker de moeite waard, al is die zaak wel pas sinds de zomer geopend. Dat zou dus al heel rap zijn, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.  

Er kunnen mogelijk ook stijgers bij zitten, van 1 naar 2. Niet eenvoudig. Maar de ambitie is er in ieder geval bij zowel Altermezzo in Tongeren als ook bij Kristalijn in Genk

En ja, 3 sterren. Oef. Bijna onbereikbaar, maar nooit uitgesloten. Cuchara heeft nog niet lang de twee sterren. Die waren toen een verrassing, maar Jan Tournier heeft die in ieder geval waargemaakt. 

De Slagmolen staat al sinds mensenheugenis op 2 sterren en is een van de meest constante zaken van het land. Met de grote verbouwing achter de rug en zoon Giel naast vader Bert Meeuwis in de keuken is het er in ieder geval zeker niet minder op geworden. 

En Ralf Berendsen maakt er in Lanaken geen geheim van dat zijn ‘honger’ niet stopt bij 2 sterren. Hij gaat voor de absolute top. Nu is de weg ernaartoe soms mooier dan de top zelf, maar dat vinden degenen met de meeste ambitie toch niet voldoende. 

Nog een nachtje slapen, dan zijn de kaarten geschud en weten we welke rode bordjes aan de deur van deze zaken komen te hangen. De nieuwe selectie in België en Luxemburg wordt maandag tussen 11.30 en 13.00 gepresenteerd. Via onze Instagram en Twitter houden we je tijdens de presentatie op de hoogte van de ontwikkelingen in Belgisch Limburg. 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.