Home > Culinair > Bar Beurre uitgeroepen ‘Fijnste Franse Restaurant’ 2024, Madamme Georgette wint publieksprijs

Bar Beurre uitgeroepen ‘Fijnste Franse Restaurant’ 2024, Madamme Georgette wint publieksprijs

De Maastrichtse bistro Bar Beurre is door Leven in Frankrijk, de glossy voor Frankrijk, uitgeroepen tot Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2024. Het in Venlo gelegen Madamme Georgette ging er met de publieksprijs vandoor.

Het is de twaalfde keer dat Leven in Frankrijk ‘het Nederlandse restaurant dat in menig opzicht het best de Franse gastronomische sfeer benadert’ bekroont met de titel ‘Fijnste Franse Restaurant’. Net als voorgaande jaren waren er tien restaurants in de race voor beide titels, waaronder Bellami’s in Groningen, Haut in Weesp, Les Zazous in Amsterdam, Louse Petit in Rotterdam, Margaux in Amsterdam, Mes Amis in Delft, Monsieur Rouge in Haarlem, Rijsel in Amsterdam en de twee Limburgse winnaars.

De jury die uiteindelijk Bar Beurre de prijs toekende bestaat uit Fransman Alain Caron (chef-kok), Tom Kellerhuis (hoofdredacteur HP/De Tijd en chef-kok), Jacques Hermus (culinair journalist) en Cathelijne van Vliet (hoofdredacteur van Leven in Frankrijk). Zij lieten tijdens de prijsuitreiking op maandag 3 juni weten meermaals de reis naar Maastricht gemaakt te hebben en zwaar onder de indruk te zijn van de in 2023 geopende zaak van Jesper Michiels en Robin Hameleers.

Hameleers laat weten enorm trots te zijn. Hij en zijn collega hadden niet verwacht zo kort na de opening al op dit niveau gewaardeerd te worden.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.