Home > Culinair > Bouchon d’en Face wint landelijke publieksprijs ‘Fijnste Franse Restaurant’

Bouchon d’en Face wint landelijke publieksprijs ‘Fijnste Franse Restaurant’

Het Maastrichtse restaurant Bouchon d’en Face is door de lezers van Leven in Frankrijk, het glossy magazine voor Frankrijk-liefhebbers, uitgeroepen tot het fijnste Franse restaurant van Nederland. Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Hilton Hotel in Amsterdam. De prijs werd uitgereikt door de Franse ambassadeur Luis Vassy. De juryprijs ging naar Auberge Jean & Marie in Amsterdam.

De jaarlijkse verkiezing van ‘het Nederlandse restaurant dat in menig opzicht het best de Franse gastronomische sfeer benadert’, werd dit jaar voor de tiende keer gehouden. De uitslag zou aanvankelijk op 28 maart worden bekendgemaakt, maar de bijeenkomst werd verschoven naar vanavond. Bouchon d’en Face werd al twee keer in zijn negenjarig bestaan eerder genomineerd voor de titel ‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland’, maar tot daadwerkelijke toekenning kwam het niet. Wel riepen de lezers en de vakjury van het Frankrijkmagazine Leven in Frankrijk het restaurant in 2017 uit tot het ‘Fijnste Franse restaurant beneden de rivieren’

Behalve ‘de Bouchon’, deden dit jaar nog negen andere Nederlandse restaurants mee waar ‘met de Franse slag wordt gekookt en genoten’: Brasserie Bellevue (Eindhoven), Bistrot du Bac (Rotterdam), Florent (Utrecht), Louise Petit (Rotterdam), Marie (Amersfoort Villa Coucou (Den Haag) en Auberge Jean & Marie, Bistro Bonjour en Le Hollandais in Amsterdam.

De jury bestaat uit de Fransman Alain Caron (chef-kok en presentator van het tv-programma BinnensteBuiten en met zijn zoons eigenaar van vier restaurants in Amsterdam), Tom Kellerhuis (hoofdredacteur van HP/De Tijd en tevens chef-kok), Jacques Hermus (culinair journalist) en Cathelijne van Vliet (hoofdredacteur van Leven in Frankrijk).

Bouchon d’en Face opende in het najaar van 2013 zijn deuren en is sindsdien niet meer weg te denken uit Maastricht. Het romantische restaurant ademt Frankrijk. Of beter gezegd: Lyon, want Bouchon d’en Face heeft de uitstraling van een Lyonnaise bistrot, ook wel ‘bouchon’ genoemd. Het smalle restaurant voert een authentiek Franse menukaart vol klassieke Franse bistrogerechten, waaronder steak tartare, confit de canard, escargots en bouillabaisse. De charcuterie wordt vers gesneden op de snijmachine middenin de zaak. De ongedwongen Franse sfeer komt overal terug, van de menukaart tot het speels ontworpen interieur.

De publieksprijs, geldt als een even eervolle onderscheiding als de juryprijs. Het grote verschil is dat de eerste prijs is stem is van de lezers en gebruikers van de site van Leven in Frankrijk. Iedereen die dat wilde kon zijn stem uitbrengen op een van de zaken op de lijst.

Wycker Brugstraat 54, Maastricht (NL) – bouchondenface.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.