Home > Branded content > Persoonlijke service bij C&O Travel, óók in Maaseik

Persoonlijke service bij C&O Travel, óók in Maaseik

Ondanks de digitalisering is persoonlijk advies zeker in de cruisewereld geen overbodige luxe. Peter van der Velden, eigenaar van C&O Travel, zweert er zelfs bij. „Als cruisespecialist verkopen wij natuurlijk ook veel reizen via onze online-kanalen, maar toch is er nog een grote groep mensen die wel degelijk behoefte heeft aan persoonlijk advies. Dat is de reden dat wij – wellicht tegen de trend in – een nieuw reisbureau in Maaseik hebben geopend en dan nog op een triple-A-locatie.”

Op een bijzondere locatie nog wel, namelijk op de historische Markt in deze sfeervolle stad aan de Maas. De zeer ervaren Ingrid Horsmans, aan de Belgische Maaskant een bekend gezicht bij alle reislustigen, verwelkomt de klanten niet alleen met koffie maar vooral ook met veel kennis.

„Het gaat er vooral om dat de mensen op het goede schip terecht komen”, vertelt zij. „Het is bijvoorbeeld nogal een verschil of je op een cruiseschip met vier sterren of met zes sterren zit. En veel belangrijker: een groot funschip of een kleinschalig schip. Dat heeft uiteraard ook met budget te maken maar ook met het verwachtingspatroon. Gelukkig heb ik heel wat cruises in mijn leven gemaakt, het is mijn passie. Dat zie ik ook bij onze klanten, daar zitten heel veel repeaters bij. Die is het maken van een cruise zo goed bevallen, dat ze alweer uitkijken naar de volgende.”

Het aanbod aan cruises is bij C&O onbeperkt omdat deze cruisespecialist partner is van de belangrijkste rederijen wereldwijd zoals de Holland Amerika Lijn, Celebrity Cruises, MSC Cruises, Norwegian en Royal Caribbean. Peter van der Velden wijst ook op de bijzonder luxe cruises van rederijen als Oceania Cruises, Expora Journeys, Regent Seven Seas, Seaborn Cruises, Hapag Lloyd en Silversea Cruises. „We zien dat cruisereizen steeds populairder worden. Enerzijds worden steeds grotere schepen gebouwd voor vijf- tot zesduizend passagiers met complete pretparken aan boord, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar we zien ook een groeiende belangstelling voor juist de kleinere schepen met 250 tot 800 hutten en met bijvoorbeeld een hoogwaardig culinair aanbod. Veel heeft natuurlijk ook met de routes te maken. Het hoeft niet per se de Caribische Zee te zijn, in Europa zijn er ook prachtige routes, met ook nog als voordeel dat je vaak met je eigen auto naar een opstapplaats kunt rijden.”

C&O Travel bedient vanuit het hoofdkantoor in Kerkrade en de nieuwe winkel in Maaseik een grote regio. „We krijgen klanten tot aan Nijmegen toe”, zegt Ingrid Horsmans. „De mensen willen hun geld goed uitgeven en dat betekent dat ze goed geïnformeerd willen worden alvorens ze een keuze gaan maken. Een aangezien je het hele jaar door cruises kunt maken, blijft de toeloop groot. Als je maar op tijd bent, want we zijn voor een aantal routes nu al aan het boeken voor 2025.”

cenocruises.becenocruises.nl

Markt 30, Maaseik (BE)

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.