Home > Culinair > Restaurant Contrast in Lanaken: elke dag vers

Restaurant Contrast in Lanaken: elke dag vers

Vorig jaar deze tijd was het leven van Anouk Herben en Martijn Kalle nog overzichtelijk. Ze werkten beiden in loondienst, hadden ieder weekend vrij en profiteerden van de Bourgondische dingen in het leven.

Anouk: “We gingen zowel zakelijk als privé regelmatig bij verschillende restaurants van alle niveaus binnen en buiten de regio uit eten. Het is heerlijk om je culinair te laten verwennen, echter we merkten dat er in de keuken vaak met halffabricaten of kant-en-klaar producten werd gewerkt. Hierdoor smaakt de pepersaus, frites of biefstuk op verschillende plaatsen exact hetzelfde. Begrijpelijk dat restaurateurs hiervoor kiezen uit kostenoogpunt, maar wel jammer dat de pure smaken zo verloren gaan en de ziel als het ware uit de keuken word gesneden.”

De passie voor mooie gerechten en lekkere wijn zit bij Anouk en Martijn diep, getuige de beslissing begin 2015 om Restaurant Contrast in Lanaken over te nemen. Martijn: “We hebben van onze droom onze broodwinning gemaakt, dat is toch prachtig? Als je iets met passie doet, is het gemakkelijk om daarin te excelleren en dat is ons doel. Je zou Restaurant Contrast kunnen samenvatten als: Genieten van culinaire gerechten in een informele sfeer; Het is eigenlijk de huiskamer van Lanaken.”

Restaurant Contrast

Om die, voor het stel zo belangrijke, pure smaken te waarborgen heeft Chefkok Lex van Toledo de opdracht gekregen om met niet minder dan de beste verse ingrediënten te werken. Lex: “Dat was nog een hele zoektocht. Mijn stijl van koken was altijd al zonder pakjes of poeders, maar zie bijvoorbeeld maar eens een visleverancier te vinden die iedere dag van de week, verse vis direct van de vismijn naar Lanaken brengt. Dat kan FishXL uit Yerseke dus waarmaken. Eigenaar Barry Murre is vroeger kapitein op een Noordzee kotter geweest en snapt verse vis dus prima. Het was even afstemmen, maar de oesters die we avonds serveren, hebben diezelfde ochtend tot half acht nog in de Oosterschelde gelegen. Er zit ook geen 24 uur tussen vangst van de vis en serveren in het restaurant. Voor het vlees en groenten doen we zaken met Deli Fresh. Dit is een professioneel bedrijf wat ook in staat is om iedere dag verse producten te leveren. Ze hebben daarnaast een fijnmazig netwerk van locale Limburgse boeren en tuinders die stuk voor stuk topproducten produceren. Het is voor ons onmogelijk om die zelf dagelijks af te gaan.”

Het enthousiasme spat er vanaf bij het trio, maar veel tijd hebben ze niet meer. Het is wildseizoen en zojuist belde een jager dat hij een everzwijn geschoten heeft. Martijn: “Die moeten we hebben! Als Lex ‘m schoongemaakt heeft gaan we een stukje van het vlees roken, ik wed dat ik daar de perfecte wijn voor heb.”

Tn 1384786831 Contrast Logo
Restaurant Contrast

Tournebride 35 Lanaken
Tel: +32-89 71 11 41 

www.restaurantcontrast.be

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.