Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Wilhelminaberg Landgraaf

50 tips voor Limburg: Wilhelminaberg Landgraaf

Het mijnverleden laat sporen in het Limburgs landschap na, zoals oude steenbergen. Zo ook in Landgraaf waar de berg van de voormalige staatsmijn Wilhelmina niet te missen is, met een hoogste punt op 225 meter NAP.

Voor de sportieve recreant vormt de lange trap van 508 treden een uitdaging. Het hoogteverschil van ruim 75 meter wordt benut door een onderneming als Snowworld (grootste indoor-ski-piste Europa) inclusief een Adventure Valley (o.a. klimparcours, adventure trail, rodelbaan). Zelf, zo moet ik toegeven, ken ik de berg meer als decor van het jaarlijkse Pinkpopfestival (Megaland ligt immers aan de voet), of als slot van een wandeling door de groene omgeving (Strijthagen, Winselerhof).

De Wilhelminaberg is al vanaf grote afstand te zien. Het dak van de skipiste is bedekt met zonnepanelen, en zorgt mede voor het groene label dat de onderneming en de regio koestert. Ik ben er natuurlijk trots op dat de eerste panelen mede door mij werden gelegd.

Een hapje of drankje in de buurt

Op de locatie van Snowworld kan het niet missen dat beneden aan de lange en hoge skibaan een heuse berghut is ingericht, waar je populaire grill- en andere gerechten kunt nuttigen aan houten tafels. Natuurlijk is er ook bier in vele soorten, alsook Duitse wijn.

Wie verfijnd wil dineren voor een ander budget, kan naar sterrenzaak De Leuf in de Dalstraat in Ubachsberg. Hier vind je een Franse keuken met licht Aziatische invloeden. De bediening is dynamisch, evenals de presentatie van de gerechten.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.