Home > TEFAF > Fotoverslag: Sterke start TEFAF Maastricht

Fotoverslag: Sterke start TEFAF Maastricht

De grootste kunstbeurs ter wereld, TEFAF Maastricht, heeft een sterke opening beleefd. Er kwamen op de eerste preview-dag opvallend veel internationale verzamelaars naar MECC Maastricht, alsook veel directies van musea uit heel de wereld.  „We zien de markt weer opflakkeren”, zegt voorzitter Hidde van Seggelen. „Er komen veel musea, onder meer uit Amerika, dat is bemoedigend.” Op de openingsdag kwamen ruim vijfduizend gasten, twintig procent meer dan vorig jaar. De organisatie meldt al vele verkopen.

De Canadese handelaar Robert Landau heeft de meest kostbare stand met een collectie van honderden miljoenen dollars, waaronder een Kandinsky van ruim 50 miljoen dollar. Volgens hem staat TEFAF wereldwijd nog altijd aan de top. „Beurzen hebben het in deze vluchtige tijd niet gemakkelijk, maar deze beurs blijft aan de top. De rijkste verzamelaars nemen de moeite om helemaal naar Maastricht te komen.”

Gedeputeerde van economische zaken Stephan Satijn (VVD) had diverse afspraken op de beurs. „Dit is een perfect internationaal podium om onze relaties te ontvangen. De spin-off voor de regio is enorm, die loopt in de vele miljoenen.”

Antiquair Guus Roëll is de enige Limburgse deelnemer, hij deelt zijn stand met de Amsterdamse handelaar Dickie Zebregs. „De beurs is opgericht door Limburgse handelaars zoals Rob Noortman en Jacques van Rijn. Maar nu komen de deelnemers uit heel de wereld. Toch een eer om daar nog tussen te mogen staan.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.