Home > Limbourgeois (foto) > Vanaf het VIP-terras wielerkoers  

Vanaf het VIP-terras wielerkoers  

Het weer was te slecht om massa’s volk te trekken naar de Ridderronde, die tegenwoordig de RSM-Wealerronde heet. In Maastricht maakt dat niet zoveel uit, ook niet wie wint eigenlijk, het gaat om de gezelligheid rondom de koers in het centrum van de stad.

Door het slechte weer kwamen er veel minder toeschouwers opdagen, op vele plekken langs het parcours stond er niemand achter de drankhekken. Pech voor de organisatie, niks aan te doen. Maar bij de finish aan de Kesselskade was het druk vanwege de aanwezige VIP-tenten. Daar konden de gasten van de sponsoren bijpraten over de vakantie, terwijl ze nog een glimp meekregen van Philippe Gilbert die mocht winnen. Bij de dames was Jip van den Bos de snelste, dat kwam goed uit want sponsor Boels Dolmans had de meeste meters reclameborden aan de meet.

Hoewel vele VIP’s nog met vakantie zullen zijn – die zijn allemaal terug met het Preuvenemint – waren er toch al aardig wat ondernemers en aanhang, die kwamen kijken. In de cafés ernaast geen VIP’s maar wel ‘echte Maastrichtenaren’ die volop aan het feesten waren. Hier en daar zelfs een orkest, en zo werd het ondanks de regen toch nog gezellig.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu