Home > Society > ‘Fietsen door de bomen’ wint opnieuw een internationale prijs

‘Fietsen door de bomen’ wint opnieuw een internationale prijs

‘Fietsen door de bomen’, een project van Burolandschap en landschapsarchitect Pieter Daenen in samenwerking met Gregorio & Partners, heeft gisteren de Dezeen Award voor beste architectuur- infrastructuurproject van het jaar gewonnen. Het is niet zomaar een prijs: Dezeen Magazine is een vooraanstaande architectuur-, interieur- en designwebsite met maandelijks drie miljoen lezers wereldwijd.

De Dezeen Awards definiëren werelds beste architectuur, interieur en design. Of het nu gaat over studio’s of individuele architecten en designers. Dit jaar werden de awards voor de derde keer uitgereikt.

Dezeen Magazine

Dezeen heeft een ‘te gek’ jaar gehad, vertelt editor in chief Marcus Fairs: ,,In totaal hebben we zo’n 4300 aanmeldingen ontvangen uit 85 landen over de hele wereld.”

De 75 Dezeen juryleden beoordeelden de projecten. Daarna koos een master jury de winnaars per categorie. De winnaars worden van 23 tot en met 25 november virtueel bekendgemaakt via een live-stream.

Naast ‘Fietsen door de bomen’,  waren er ook andere deelnemers in de categorie ‘Beste architectuur- infrastructuur project van het jaar’. Koge Nord Station, Bunhill 2 energy centre, Technion Entrance Gate, Chiswick Park Footbridge en Lille Langebro liepen de prijs mis.

Beleving

‘Fietsen door de Bomen’ in het Limburgse Bosland is een unieke fietsbeleving waarbij je tot op tien meter hoogte tussen de bomen fietst, daarnaast kun je ook op het pad wandelen. Fietsen door de bomen is in totaal 700 meter lang, met al het groen om je heen beleef je het bos optimaal, of je nu fietst of wandelt.

5 x goud

Het is dan ook niet de eerste prijs die BureauLandschap en Gregorio & Partners winnen. De Dezeen Award is al de vijfde prijs die hun project in de wacht gesleept heeft. In Los Angeles kaapten ze de ‘International Design Award’ weg en vorig jaar wonnen ze de Duitse ‘Iconic Award’. Behalve een Amerikaanse en Duitse prijs kwam er ook een bekroning uit Australië, in de vorm van de ‘World Landscape Award’. Fietsen door de bomen slaagde er dit jaar ook nog in om de prijs ‘Mooiste fiets- en voetgangersbrug’ te winnen tijdens de staalbouwwedstrijd van Infosteel.

Het fietspad werd vorig jaar juni geopend. Sindsdien kwamen er al zo’n 460.000 mensen op af. Dat betekent veel voor Limburg: het project van Pieter Daenen en Gregorio & Partners zette Limburg en haar sublieme fietsbeleving zowel nationaal als internationaal op de kaart. Deze speciale beleving brengt veel toeristen naar het gebied.

show auteur

Auteur: Bo Bazen

Beginnend content creator die niet terugdeinst voor een uitdaging

Bo Bazen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.